'Materniteit van de sterren' moet sluiten

Onder meer Kate Moss, Kate Winslet en Jerry Hall bevielen in de peperdure privékliniek.
Onder meer Kate Moss, Kate Winslet en Jerry Hall bevielen in de peperdure privékliniek.

Het Londense St John and Elizabeth Hospital, het ziekenhuis dat veel sterren verkozen om te bevallen, moet de deuren sluiten. De poepchique bevallingsfaciliteit lijdt onder de crisis, waardoor steeds minder mensen de hoge kosten voor een verblijf willen betalen.

12.500 euro per bevalling
Bijna twee decennia lang gold de privékliniek als het favoriete moederhuis voor de sterren. Onder meer Gwyneth Paltrow, Kate Moss, Jerry Hall en Kate Winslet betaalden met de glimlach 12.500 euro om er hun kind ter wereld te brengen. De kliniek stond bekend om zijn holistische aanpak en ging uit van natuurlijke bevallingsmethodes, waarbij bevallen onder water werd aangemoedigd, net zoals yoga en het gebruik van massageolie.

Financieel onleefbaar
Door de teruglopende inkomsten zal het ziekenhuis, waar ooit zo'n 500 baby's per jaar het levenslicht zagen,  in juni de deuren moeten sluiten. "We moeten tot onze spijt de sluiting van onze materniteit bevestigen", verklaarde een woordvoerder van St John and Elizabeth. "Het voorbije jaar hebben we zware inspanningen gedaan om de afdeling te promoten en te herdenken in het licht van de huidige economische situatie, maar helaas werd duidelijk dat de materniteit op lange termijn niet leefbaar is." De pre- en postnatale afdelingen van het ziekenhuis zouden eventueel wel behouden blijven. (tw)