'Massamoord' VS wellicht aangekondigd op Youtube

Zeker zeven mensen, waaronder de vermoedelijke dader, zijn gisterenavond omgekomen bij een schietincident in de Amerikaanse stad Isla Vista aan de westkust. Zeven anderen raakten gewond. De dader schoot vanuit een rijdende auto naar voorbijgangers. De slachtpartij wordt in verband gebracht met een lugubere video die gisteren op YouTube werd geplaatst door de 22-jarige Elliot Rodger. Of de jongeman in het filmpje ook de omgekomen schutter is, wil de politie nog niet zeggen.

De dader zou een 'ernstige psychische stoornis' hebben, meldt de politie. Zijn daad wordt omschreven als 'massamoord'. Het is nog niet duidelijk of het dodelijke schot door de politie is toegebracht of door de schutter zelf. Ook is de naam van de man nog niet vrijgegeven.

Wel is er mogelijk een verband met een verontrustende video die gisteren op internet is geplaatst. Daarin zegt de 22-jarige Elliot Rodger uit Calabasas dat hij in Santa Barbara meiden gaat afslachten. Hij wil wraak nemen, omdat hij jarenlang is afgewezen. "Meisjes gaven hun genegenheid, seks en liefde aan andere mannen, maar nooit aan mij", klinkt de drijfveer. Hij voegt eraan toe dat dit zijn laatste video zal zijn en omschrijft hoe hij een studentenclub wil binnenvallen om knappe, blonde vrouwen af te slachten.