“Man steekt zichzelf in brand voor Witte Huis”

Politie en reddingsmedewerkers bij een man die zijn eigen jas in brand stak voor het Witte Huis.
REUTERS Politie en reddingsmedewerkers bij een man die zijn eigen jas in brand stak voor het Witte Huis.
In de omgeving van het Witte Huis in Washington heeft zich vandaag een incident voorgedaan. Dat meldt de Amerikaanse geheime dienst (USSS) die de president en zijn familie beschermt. Volgens Amerikaanse media is een man opgepakt die mogelijk probeerde zichzelf in brand te steken.

De dienst "reageert op een politie/medisch incident op Pennsylvania Ave, langs de noordelijke omheining van het Witte Huis", stelt de USSS op Twitter.

Volgens Amerikaanse media is een man opgepakt nadat hij had geprobeerd zichzelf op een scooter in brand te steken in Lafayette Park, aan de overkant van het Witte Huis. Volgens de zender stak de man zijn jas in brand terwijl hij die nog droeg. De geheime dienst wist het vuur te doven en de brandweer verleende de eerste hulp. Zijn toestand is nog onduidelijk.

NBC News meldt ook dat er een verdacht pakketje werd aangetroffen in de buurt van de man.

VTM-correspondente Greet De Keyser is momenteel in het Witte Huis en meldt op Twitter dat ze samen met andere journalisten voorlopig de briefing room niet uit mag.

Met vragen over zelfdoding kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis telefoonnummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video