“Man bekent moord op Duitse politicus Lübcke”

De 45-jarige man die is aangehouden en wordt verdacht van de moord op de Duitse regionale politicus Walter Lübcke heeft bekend. Dat stelden Duitse parlementsleden vandaag na een speciale vergadering van de commissie Binnenlandse Zaken. Ze citeerden de federale openbaar aanklager Peter Frank.

De 65-jarige Lübcke werd op 2 juni rond 00.30 uur zwaargewond aangetroffen op het terras van zijn woning in Wolfhagen-Istha. Hij was van dichtbij door het hoofd geschoten en stierf kort daarna.

Sinds 2009 leidde de CDU-politicus in Kassel een bestuurs­orgaan dat tussen de deelstaat en de gemeente staat. Hij was in die functie verantwoordelijk voor de opvang van asielzoekers, en steunde het beleid terzake van bondskanselier Angela Merkel. Hij kreeg daarvoor doodsbedreigingen.

Volgens de speurders had Stephan E. extreemrechtse motieven voor de moord. Hij werd medio juni opgepakt in Kassel. Zijn arrestatie gebeurde op basis van een DNA-overeenkomst.

De moord schokte de Bondsrepubliek waar in media wordt aangedrongen op strenger optreden tegen rechts-extremisten.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dieter Detrem

    Extremisme, voor niks goed. Weg met het extremisme!