“Mama, politie”: agenten arresteren papegaai die drugsdealers moest waarschuwen

Illustratiebeeld
Getty Images Illustratiebeeld
Een bijzondere arrestant in Brazilië. Daar stootte de politie bij een inval op een papegaai die duidelijk getraind was om drugsdealers te waarschuwen voor nakend onheil.

“Mama, politie”, riep de gevleugelde bewoner van een domein in Vila Irmã Dulce (deelstaat Piaui) bij het zien van de aanstormende agenten.

De papegaai werd maandag in beslag genomen toen de politie een inval deed bij een drugsbende. “Hij was duidelijk heel goed afgericht”, onthulde een agent die bij de actie was betrokken. “Zodra hij de politie in het vizier kreeg, begon hij luidkeels te roepen.

Een Braziliaanse journalist die dinsdag oog in oog kwam te staan met de opgesloten papegaai, beschreef hem als een “super gehoorzaam” wezen - maar na zijn ‘arrestatie’ hield hij zijn snavel wijselijk op elkaar en loste niks.

“Tot nu toe heeft de papegaai geen kik gegeven. Hij is muisstil”, aldus de verslaggever. Een lokale dierenarts bevestigde dat de vogel weigerde mee te werken aan het onderzoek. “Er zijn al veel agenten langsgekomen, maar hij heeft nog altijd niets gezegd.”

Het schrandere dier werd door de politie overgebracht naar een plaatselijke dierentuin. Daar zal de papegaai minstens drie maanden moeten doorbrengen om weer te leren vliegen alvorens hij kan worden vrijgelaten.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • didier de coster

    toch normaal , als die papegaai klikt dan wodt die daar in de soop gedraaid , wel een mooi verhaal en ergens enig in zijn soort , gewoon tof