"Malta wordt geen migrantencentrum"

Premier Joseph Muscat
AFP Premier Joseph Muscat
Malta zal nooit een migrantencentrum worden. Dat heeft de Maltese premier, Joseph Muscat, vandaag gezegd. "We zullen iedereen die op zee in nood verkeert, blijven redden. Maar Malta zal nooit een hub worden voor de opvang van migranten", aldus Muscat.

Malta, een eiland in de Middellandse Zee, kibbelt al een tijdje met Italië over wie verantwoordelijk is voor migranten uit Noord-Afrika die op de Middellandse Zee worden gered. De Italiaanse vicepremier Matteo Salvini heeft Malta er al herhaaldelijk van beschuldigd dat het verzuimt zijn verantwoordelijkheid te nemen. Malta ontkent dat.

Premier Muscat benadrukte nog eens dat Malta wel degelijk zijn internationale verplichtingen nakomt. De Italiaanse regering had eerder deze week beweerd dat het eiland zich niet aan de internationale wetgeving houdt. Volgens Rome doet Malta "er alles aan om mensen in nood te helpen, maar als er geen dringende hulp nodig is dan zijn de handen van Malta gebonden en vangen ze geen mensen op die naar het eiland willen gaan". 
10 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • HUGO VERLOT

  De EU moet maatregelen nemen tegen de landen die ze doorlaten. Dit weekend zijn er terug 520 vluchtelingen aangekomen op Lesbos Turkije laat ze gewoon door.

 • Frans Peeters

  Weer een land dat aan de EU deur komt kloppen om hun dom beleid

 • frank triolet

  Heel Europa is al een moslim centrum

 • Gustaaf Tielemans

  Nog even en ze zijn in de meerderheid! En dan Europa, de boeken dicht.

 • Tom Caers

  Groot gelijk