'Mad Cat Woman': de vrouw die jaarlijks 125.000 euro aan 122 verwaarloosde katten spendeert

Silvana Valentino-Locke (55) is een bijzondere vrouw. Jaarlijks heeft ze zo'n 125.000 euro om te zorgen voor achtergelaten katten. 52 poezen wonen ook samen met Silvana en haar man Tony in hun huis in het Britse Kent. Tony lijkt het allemaal oké te vinden.

De rest van de katten zit in negen opvangschuurtjes in de tuin en op een aanpalend terrein. Silvana, moeder van twee, heeft ook twee vaste personeelsleden - poesnanny's - in dienst om de beestjes te soigneren.

Silvana is 32 jaar getrouwd met Tony. Hij ziet geen problemen in de zware kosten die haar katobsessie met zich meebrengt. Meer nog: hij legt de helft van het geld zelf in. De rest komt van giften en het winkeltje voor het goede doel dat ze al vier jaar heeft.

"De mensen vragen mij weleens of ik ook een echtgenoot heb... gelukkig voor hem werkt hij zelf lange dagen en mist hij het harde werk hier dat om 6u30 start", zegt ze aan The Mirror. Ze geeft toe dat het een verslaving is. "Ik zie het als mijn taak om voor hen allemaal te zorgen. Telkens er een telefoontje binnenloopt over een verwaarloosde kat, kan ik niet neen zeggen." Pikant detail: op haar nummerplaat staat 'mad cat woman'.