"Maar ik woon hier!": boze Hawaïaan lost schoten omdat hij denkt dat buurtbewoner plunderaar is

john hubbard hawaï
rv john hubbard hawaï
Op Hawaï staan de zenuwen strak gespannen, nu vulkaan Kilauea al een dikke maand lava uitbraakt. Huizen werden geëvacueerd, en de vrees voor plunderingen bij de inwoners neemt toe.

Op 29 mei liep een discussie daarover hoog op in Leilani Estates. Een buurtbewoner dacht blijkbaar dat een andere inwoner daar niet thuishoorde en haalde een vuurwapen boven.

Patty Jones filmde hoe haar boze buurman John Hubbard de zogenaamde indringer wilde wegjagen en hem bedreigde met het pistool. Hubbard loste zelfs twee schoten boven het hoofd van de andere, die schreeuwde "dat hij hier woont".

Hubbard werd opgepakt en wordt aangeklaagd voor onder meer 'terroristische dreiging' en 'crimineel gedrag met een vuurwapen en munitie'.

Bekijk ook:
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jurgen Van Den Bergh

  Waar de Amerikanen dat waanidee vandaan halen dat ze iemand mogen doodschieten om hun eigendom te beschermen is toch echt te gek voor woorden. Ik hoop dat ze die vent een paar maanden opsluiten en zijn wapenvergunning afpakken voor altijd.

 • Tina Colpaert

  Zo met een wapen staan zwaaien domme vent hij had de ander kunnen doodschieten!

 • Kevin Stabel

  Amerikanen en hun wapens ...

 • Peggy Geerts

  Daarom is het zo belangrijk om je buren te kennen ... je hoeft er niet altijd beste vriendjes mee te zijn als je dat niet wil , maar weten wie je buren zijn is in noodsituatie's toch een vereiste vind ik .

 • Eida Lam

  hij "huurt" daar