Lokale CDU-voorzitter in Thüringen trekt zich terug

De kopman van de Thüringse christendemocraten, Mike Mohring
EPA De kopman van de Thüringse christendemocraten, Mike Mohring
De kopman van de Thüringse christendemocraten, Mike Mohring, heeft zijn vertrek aangekondigd als voorzitter van de regionale CDU-afdeling. Mohring kwam onder druk te staan nadat zijn CDU-fractie vorige week samen met de uiterst rechtse partij AfD de liberale kandidaat Thomas Kemmerich tot minister-president van Thüringen had verkozen.

"Ik denk dat we er goed aan doen om de partij rust te bieden, persoonlijke belangen opzij te zetten en een gemeenschappelijk pad voor de toekomst te vinden", zei Mike Mohring in een video op zijn Twitteraccount. "Ik wil niet in de weg staan en zal me daarom niet opnieuw kandidaat stellen voor het voorzitterschap". 

De 48-jarige leider had vorige week al aangekondigd zich bij de verkiezing van het partijbestuur in mei niet opnieuw kandidaat te stellen. Verschillende CDU-verkozenen willen echter volgende week bij een bijeenkomst van de regionale CDU-fractie al een vertrouwensstemming houden.

Vorige week ontstond er een politieke crisis in Thüringen, die te voelen was tot in de nationale politiek, nadat CDU-leden in het Thüringse parlement samen met de uiterst rechtse partij AfD de liberale kandidaat voor het regionale minister-presidentschap Thomas Kemmerich hadden gesteund. Binnen de gevestigde partijen wordt het als een taboe gezien om samen te werken met AfD.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Michel Van Limbergen

    Het stinkt aan de top van de CDU, allen die tegen de dictator hebben geageerd treden af (trekken zich terug)

  • Ronald Beintema

    Echt erg wat er allemaal gebeurt met de zgn. democratische verkiezen.....het cordon sanitaire...In Nederland, Duitsland, België.... Mutti Merkel is in ieder geval eindelijk aangeklaagd wegens stoken in zaken waar zij niets mee te maken heef!!! Tijd voor nieuwe echte democratische verkiezingen in Duitsland (en Nederland en België)!!!