"Lijfarts Donald Trump ziet af van ministerschap"

Donald Trump en zijn lijfarts Ronny Jackson.
AFP Donald Trump en zijn lijfarts Ronny Jackson.
Ronny Jackson, de persoonlijke arts van de Amerikaanse president Donald Trump, wordt volgens The Washington Post toch niet de nieuwe minister voor Veteranenzaken. Hij was door Trump genomineerd als opvolger van David Shulkin, die eerder het veld moest ruimen. Jackson zou gefrustreerd over het trage besluitvormingsproces afgehaakt hebben. Zijn nominatie werd binnen het Congres alvast op weinig enthousiasme onthaald.

De nominatie van de arts is omstreden. Jackson zou omstreden medicijnrecepten hebben uitgeschreven, onder meer aan zichzelf, zou dronken op het werk zijn verschenen en daar bovendien voor een verziekte werksfeer hebben gezorgd. Jackson heeft deze aantijgingen meermaals ontkend. Gisteren werd bekend dat de arts onder invloed een regeringsauto in de prak heeft gereden.

Tegenwind

De Amerikaanse president Donald Trump krijgt bij de bezetting van de vacante post van de minister van Veteranenzaken tegenwind uit het Congres. Een senaatscommissie stelde dinsdag een hoorzitting uit van kandidaat Ronny Jackson. Reden is blijkbaar gegronde twijfel over zijn kwalificaties. Het departement Veteranenzaken is één van de grootste overheidsinstanties, en Jackson heeft geen ervaring als leidinggevende van een grote organisatie.

Jackson is een militair en is de lijfarts van Trump. Hij diende sinds 2013 ook al diens voorganger Barack Obama. Trump was dol op de dokter en liet hem eerder dit jaar op een persconferentie helemaal leeglopen over de gezondheid van de Amerikaanse president. Jackson zei toen dat Trump kerngezond was, maar wel wat gezonder zou mogen eten en meer bewegen.

Jackson zou volgens The Washington Post deze nacht aan collega's hebben gemeld dat hij afziet van de ministerspost omdat hij gefrustreerd is geraakt door het trage besluitvormingsproces rond zijn aanstelling.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.