“Lichaam van journalist Khashoggi was in stukken gehakt”

Journalist Jamal Khashoggi
AFP Journalist Jamal Khashoggi
Het lichaam van journalist Jamal Khashoggi, die twee weken geleden verdween tijdens een bezoek aan het Saoedische consulaat in Istanboel, werd na zijn dood in stukken gesneden. Dat vertelde een bron binnen de Turkse autoriteiten vandaag aan CNN.

De Turkse autoriteiten bevestigden aan CNN dat Khashoggi in het consulaat vermoord werd nadat hij er de papieren ontving die hem het recht gaven om te trouwen met zijn Turkse verloofde Hatice Cengiz. Volgens het Saoedische consulaat verliet hij het gebouw levend, maar zijn verloofde die buiten stond te wachten, zag haar man nooit buitenkomen.

Maandag zag CNN een kuisploeg het consulaat betreden vooraleer de Turkse autoriteiten, waaronder een forensisch team, toekwamen om hun onderzoek aan te vatten.

De Amerikaanse nieuwszender heeft met CNN Türk een lokale afdeling in Turkije.
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • an kobe

  Een zoveelste reden om zwaar te investeren in hernieuwbare energie. We moeten dringend onafhankelijk worden van dat afschuwelijke land, dat al decennialang vrouwen onderdrukt en de geweldadige Islam sponsort. Reactie, politici?

 • Ivan Gabriels

  Zefs in een ambassade ist al niet meer veilig.Of hoe VN en zen familie verbrokkelt van de samenleving.

 • joseph Leysen

  Weer gekkenpraat van Erdogan. En dat beleid wordt ondersteund door duizenden volgers in België, vooral in Genk. Zeer triestig.

 • joanna van den bergh

  waar blijft het cordon??? dit is veel erger dan het vlaams belang!!!!

 • ANN LIMBOS

  Ze zullen zeggen dat die man zichzelf heeft vermoord en in stukken gesneden.