“Leer je kinderen zo snel mogelijk zwemmen”: moeder doet emotionele oproep nadat dochtertje (4) verdrinkt in peuterbad

Mia met kleine Lylah.
Facebook Mia met kleine Lylah.
Het was druk in het bewaakte zwembad en haar familie was de hele tijd in de buurt. En toch sloeg het noodlot toe voor de kleine Mia Harisson (4) uit Orange in Australië. Ze plonsde rond in het peuterbadje en niemand merkte dat ze even onder het wateroppervlak verdween.

Het incident gebeurde zaterdag in het Orange Aquatic Centre in New South Wales. “Ik was met mijn kinderen, enkele vrienden en hún kinderen naar het zwembad getrokken”, doet moeder Mekaela het verhaal op de crowdfundingsite GoFundMe. “Terwijl de kinderen in het water aan het spelen waren, werd mijn ergste nachtmerrie waarheid.”

Drijven

Mia – die niet kon zwemmen – verdronk toen haar familie en vrienden haar “enkele seconden” uit het oog waren verloren. Haar moeder had net de baby van een vriendin vast. Toen iemand haar zag drijven, werd meteen alarm geslagen. “De redders, de toegesnelde hulpverleners en de hulpverleners in het ziekenhuis probeerden haar nog terug te halen, maar het mocht niet baten”, aldus Mekaela. (lees hieronder verder)

Mekaela met haar drie kinderen.
Facebook Mekaela met haar drie kinderen.

De diepbedroefde moeder zette vanmorgen een geldinzamelingsactie op touw voor het zwembad, dat het mogelijk moet maken om iedereen er zwemles te laten volgen. Ook kinderen uit gezinnen die het wat minder breed hebben. Zo wil ze een nieuw drama vermijden.

Schuld 

“Dit was de schuld van niemand”, zegt ze nog. “Maar als we iets kunnen leren uit deze tragedie, is het wel dat ouders hun kinderen best zo snel mogelijk leren zwemmen. Mia haatte het als haar hoofdje onder water ging. Ze zou over enkele maanden naar school beginnen te gaan.” (lees hieronder verder)

Kleine Mia.
Facebook Kleine Mia.

“Dit was de schuld van niemand”, zegt ze nog. “Maar als we iets kunnen leren uit deze tragedie, is het wel dat ouders hun kinderen best zo snel mogelijk leren zwemmen. Mia haatte het als haar hoofdje onder water ging. Ze zou over enkele maanden naar school beginnen te gaan.”
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • zina riffia

  Heidi, daar ga ik absoluut niet mee akkoord. Ik heb leren zwemmen op school. En ik kan heel goed zwemmen, al zeg ik het zelf hihi.

 • Heidi Werbrouck

  Watergewenning als baby, zwemles vanaf 1e of 2e kleuter maar je moet wel zelf dedwillen verantwoordelijkheid willen nemen en niet wachten tot ze het "op school wel zullen leren". Dan kunnen ze het in het middelbaar nog niet.

 • Jessy Jen

  Het is echt secondewerk. De moeder valt in deze niets te verwijten.

 • Natalie Billen

  degene die hier altijd plaatst heeft duidelijk geen kinderen! dat is gewoon niet mogelijk! je kinderen gezond, behouden en goed groot krijgen staat ook met een portie geluk en zegen gelijk....heel veel sterkte voor de nabestaanden!

 • Bart Van der Stappen

  Beter nog ga er van uit dat ze niet kunnen zwemmen! ook al kunnen ze het. Het is niet dat ze kunnen zwemmen dat je ze alleen kan laten he. Vroeger eens in de problemen gekomen met een duikspelletje de weg naar boven was enorm lang. Laatste keer een tiener in de problemen door golfslag. Zij kon zwemmen en verdrinken ook. Innige deelneming.