"Laffe" schoolagent verdedigt zich, comedians lachen met Trump die "zelfs ongewapend gebouw zou zijn binnengegaan"

Photo News
Scot Peterson is de agent die door de Amerikaanse president zélf lafheid wordt verweten omdat hij niet het schoolgebouw in Florida indurfde toen een schutter daar zeventien mensen doodschoot. "Ik zou zelfs ongewapend binnengegaan zijn", zei Trump. Daar hebben enkele comedians gisteravond duchtig mee gelachen. Peterson zelf beweert dat hij vermoedde dat de schoten van buiten de schoolgebouwen kwamen.

Het drama dat zich twee weken geleden afspeelde op de Marjory Stoneman Douglas High School in Florida is gekend. Scot Peterson stond als gewapende schoolagent buiten de schoolgebouwen, toen ex-leerling Nikolas Cruz (19) aan zijn dodelijke raid IN de school begon. Peterson blééf buiten staan, naar eigen zeggen omdat hij zijn training voor zulke situaties volgde. Hij dacht dat de schoten van buiten de gebouwen afkomstig waren, wat het radioverkeer op dat moment ook bleek te vermoeden. Peterson zocht zelf dekking en kondigde een lockdown af, allemaal keurig volgens het boekje, zegt Petersons advocaat Joseph DiRuzzo. Hij stelde dat het een "aperte leugen" is dat Peterson die tragische dag als een lafaard handelde. "Laat er geen twijfel over bestaan: hij zou willen dat hij de vroegtijdige dood van de zeventien slachtoffers die dag had kunnen voorkomen", zei DiRuzzo.

Toch kreeg Peterson de wind van voren, niet in het minst van zijn eigen chef, Scott Israel. Peterson werd geschorst en diende vervolgens zelf zijn ontslag in. En de president van de VS himself deed er nog een schepje bovenop. "Ik denk echt dat ik naar binnen zou gelopen zijn, zelfs zonder wapen", zei Trump gisteren in het Witte Huis voor een heleboel gouverneurs. Hij verkondigde ook dat hij de reactie van de agenten aan de school "weerzinwekkend" vond. Hij had het dan over nog eens drie agenten die buiten postvatten met hun wapen getrokken, terwijl de schietpartij zich binnen afspeelde. "Ze komen niet meteen in aanmerking voor eremedailles", zei Trump sarcastisch.

De bekende Amerikaanse komieken gingen in hun laatavondshows gretig in op de woorden van Trump. "Het gedeelte dat ik écht niet geloof, is dat de president kan lopen", grapte Stephen Colbert. "Ik kan maar moeilijk aannemen dat Trump ergens zou binnenlopen waar er aan opvoeding gedaan wordt", zei Seth Meyers. "Hij zou alleen naar binnen lopen als er een reporter buiten hem een vraag zou stellen". Trevor Noah haalde de beelden nog eens boven van een door een adelaar opgeschrikte Trump. "En deze kerel zou moedig genoeg om de school in te lopen?"
40 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Edmond Dillien

  Armand mudah in Amerika zijn 90% van de binnenmuren hetgeen ze hier Gyproc noemen en met die AR 15 schiet je daar los door, en een school zijn allemaal grote gangen en deuren wat gehandicapten moeten ook naar school kunnen met hun rolstoel dus plaats genoeg voor een geweer en jezelf achter zo'n muurtje opstellen met een pistool levert geheid kogelwonden met plaaster op.

 • Donald Deblaere

  Ja Jan De Cock, maar zouden ze stoefen dat ze ongewapend zouden binnengaan? Vraag u dit ook eens af of ze ook zo hoog van toren zouden blazen.

 • Jeroen Claeys

  Beste Jan, hen zou je eerst en vooral al zo geen idiote opmerkingen horen maken. Denk daar maar eens over na.

 • Jan De Cock

  Zou Clinton binnen gaan zou Obama binnen gaan zou Kennedy binnen gaan allemaal een afvragen !

 • Diane Bernaerts

  "een president , die zich zelf zou opofferen voor zijn landgenoten , een heel groot man": ik neem aan dat dit sarcastisch bedoeld is, jos indigne?