“Laatste coronapatiënt uit ziekenhuis Wuhan vertrokken”

Het medisch personeel neemt afscheid van een patiënt in Wuhan.
REUTERS Het medisch personeel neemt afscheid van een patiënt in Wuhan.
Wuhan heeft geen besmette mensen meer in zijn ziekenhuizen. Dat heeft een gezondheidsfunctionaris tegen verslaggevers gezegd. In de Chinese stad is de wereldwijde pandemie van het nieuwe coronavirus begonnen.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“De teller staat op nul dankzij de gezamenlijke inspanningen van Wuhan en het medisch personeel uit het hele land", klonk het tijdens een briefing. De stad telde 46.452 gevallen, 56 procent van het nationale totaal. In Wuhan zijn 3.869 mensen overleden, 84 procent van het totaal aantal coronadoden in China. Die cijfers zijn echter met een stevige korrel zout te nemen: vorige week werden plots 1.290 overlijdens extra meegerekend, maar er blijft sprake van een stevige onderschatting.

Het coronavirus stak eind december de kop op in Wuhan. Inmiddels is de situatie in China onder controle. In Europa en de Verenigde Staten woedt het virus wel nog hevig.

Lees ook: Gouden tijden voor online sekswerk: “Ik verdien nu zo’n 20.000 tot 30.000 euro per maand” (+)
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jean Pierre Dekeersmaecker

    Proficiat. China boven Voor mij vanaf nu enkel nog chinese producten