"Laat Rhyhiem de laatste zijn": moeder veegt bloed van haar doodgeschoten zoon zelf van de straatstenen

Sky News
Vijf moorden werden het voorbije weekend gepleegd in het Verenigd Koninkrijk. Een van de slachtoffers was Rhyhiem Barton, een 17-jarige rapper uit Londen. De jongeman werd zaterdag in open lucht doodgeschoten. Gisteren nam zijn moeder de vreselijke taak op zich om zijn bloed van de straatstenen te vegen, een hartverscheurend beeld. "Laat mijn zoon de laatste zijn. Laat hem een voorbeeld worden en stop gewoon met dat geweld. Het draait niet om ras of cultuur, we zijn allemaal mensen", pleitte Pretana.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.

Barton maakte deel uit van Moscow17, een rapgroep die gemaskerd voor de dag komt. Zijn naam stond naar verluidt op een lijst van Scotland Yard omdat hij in zijn filmpjes geweld promoot en rivalen uitdaagt.

"Hij had zo veel potentieel", liet zijn moeder optekenen. "Hij zat niet in een bende, hij wilde net het verschil maken door kinderen bij zijn werk te betrekken."

Rhyhiem Barton.
AFP Rhyhiem Barton.

Diezelfde dag werd ook John Kinsella doodgeschoten. Hij was een figuur uit de onderwereld die ooit nog ex-voetbalspeler Steven Gerrard in bescherming nam tegen chantagepraktijken. Zondag werden twee twintigers en een dertiger doodgestoken in respectievelijk Liverpool, Luton en Macclesfield.

Rhyhiem is al het 63ste moordslachtoffer in Londen sinds begin dit jaar. Een dertienjarige jongen ontsnapte eergisteren dan weer aan de dood: hij was aan het wandelen met zijn ouders toen een verdwaalde kogel hem raakte aan het hoofd. Die was eigenlijk bedoeld voor een vijftienjarige jongen, ook hij raakte bij die schietpartij gewond. En zo blijft het geweld in de Britse hoofdstad dus welig tieren.

De bandleden doken onder meer gemaskerd op in een filmpje van de Britse dj Tim Westwood.
YouTube De bandleden doken onder meer gemaskerd op in een filmpje van de Britse dj Tim Westwood.7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ron Broeks

  Snap het niet helemaal,.. Geweld promoten, gemaskerd, rivalen uitdagen,.. En dan kinderen bij zijn werk willen betrekken?

 • Magda Mertens

  leer kinderen de waarheid ipv van sprookjes

 • Achmed Chokri

  Het draait om: land tegen land, provincie tegen provincie, religie tegen religie, cultuur tegen cultuur, ras tegen ras, geslacht tegen geslacht, opleiding tegen opleiding, man tegen vrouw, voetbalploeg tegen voetbalploeg, gezelschapspel speler tegen gezelschapspeler, zwakke wegegebruiker tegen automobilist, roker tegen roker, muziekgenre tegen muziekgenre, buur tegen buur, links tegen rechts, politieke partij tegen politieke partij.

 • Sylke Buysse

  "Laat hem een voorbeeld worden en stop gewoon met dat geweld." "“Hij had zo veel potentieel”, liet zijn moeder optekenen. “Hij zat niet in een bende, hij wilde net het verschil maken door kinderen bij zijn werk te betrekken.” Gaan we lachen, ja ???!!! Je moet die gast zijn youtubefilmpjes maar es bekijken - Moskow17 is pure "gang rap" (wellicht MET "affiliaties"...) en PROMOOT net dit soort onderlinge afrekeningen....!

 • Jean Craeghs

  Triest....rip