“Klinisch gezien bestaat het virus niet langer in Italië”

BSRagency IPA / BACKGRID
Het coronavirus neemt af in kracht, volgens de Italiaanse dokter Alberto Zangrillo. Hij is de hoofdarts van het San Raffaele ziekenhuis in Milaan, een van de zwaarst getroffen steden in Italië.

"Klinisch gezien bestaat het virus niet langer in Italië", aldus Zangrillo in een interview met televisiezender RAI. "Uit tests die de afgelopen tien dagen zijn uitgevoerd blijkt dat het aantal viruscellen sterk is afgenomen in vergelijking met de tests die een of twee maanden geleden werden gedaan.”

Een andere dokter uit Noord-Italië, Matteo Bassetti, zei tegen het Italiaanse persbureau ANSA dat hij ook ziet dat het virus in kracht afneemt. "Het is duidelijk dat Covid-19 een andere ziekte is geworden.”

Gisteren meldde Italië 75 nieuwe doden door het longvirus. Het geregistreerde dodental komt daarmee op 33.415. Het aantal besmettingen steeg met 355 tot 233.019.

De onderminister van Volksgezondheid Sandra Zampa zei in een verklaring dat mensen die zeggen dat het virus niet meer aanwezig is in Italië, de Italianen niet moeten verwarren. "We wachten nog op wetenschappelijk bewijs, verwar de mensen tot die tijd niet met uitspraken hierover. We moeten de Italianen juist vragen om nog steeds erg behoedzaam te zijn."
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jos Vercammen

  Naar mijn mening is het gevaarlijk om dergelijke theorieën openlijk te verkondigen, zolang die stelling van één of hooguit enkele dokters, niet wetenschappelijk bewezen is. Zelf ben ik niet medisch opgeleid en kan ik hun theorie niet beamen noch tegenspreken. Maar voor leken lijkt het een beetje op zeggen: "Leef maar weer zoals vroeger, het kan geen kwaad meer want het virus is uitgeroeid en bestaat niet meer."

 • Hilde Eykens

  Hoe meer het muteert hoe zwakker het wordt

 • Yasper Raes

  75 bijkomende doden. Gelukkig dat het virus klinisch niet langer bestaat...

 • François Defosse

  Dus de onderminister weet meer van het virus dan een viroloog...

 • Johan Goris

  Ook weer interessante ontwikkelingen. Het virus heeft nog steeds verrassingen in petto. Hierdoor weten we gewoon nog niet hoe het najaar er echt uit gaat zien.