“Kim Jong-un bezoekt binnenkort Zuid-Korea"

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un (L) en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in (R).
AP De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un (L) en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in (R).
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un plant een bezoek aan de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel. Dat heeft de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in vandaag gezegd.

In een toespraak in het parlement probeerde Moon Jae-in te rechtvaardigen waarom hij diplomatieke banden aanhaalt met de aartsvijand van zijn land. Moon hoopt dat zijn inspanningen, waaronder drie ontmoetingen met Kim Jong-un, ertoe zullen leiden dat de Noord-Koreanen hun kernwapenprogramma's stopzetten.

Volgens Moon zit er ook een tweede top aan te komen tussen Noord-Korea en de VS, maar concrete data gaf de president niet. Vorige maand zou de Noord-Koreaanse leider al laten verstaan hebben dat hij Seoel wil bezoeken. Het zou de eerste keer zijn dat een Noord-Koreaanse leider de Zuid-Koreaanse hoofdstad bezoekt. Volgens Moon kan het nog voor het einde van dit jaar gebeuren.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.