‘Kerstkarper’ veroorzaakt botsing in Tsjechië

Linksonder: de karper die de botsing veroorzaakte.
Politie ČR/ REFRESHER Media CZ Linksonder: de karper die de botsing veroorzaakte.
Een vrouw is in het noorden van Tsjechië zwaargewond geraakt nadat een karper op haar schoot sprong terwijl ze achter het stuur zat. Ze schrok zo van de vis dat ze de macht over het stuur verloor en tegen een betonnen mast botste.

De vrouw had de karper in een plastic zak op de passagiersstoel gezet. Tijdens de rit begon de karper hevig te spartelen en schoot op een gegeven moment op de schoot van de vrouw, melden lokale media. De 62-jarige zou volgens de lokale politie zo geschrokken zijn dat ze tegen een betonnen mast reed. Een helikopter bracht haar naar een lokaal ziekenhuis waar ze voorlopig behandeld wordt. 

Nadat de karper op de schoot van de vrouw sprong, botste zij met haar wagen tegen een betonnen mast.
Politie ČR/ REFRESHER Media CZ Nadat de karper op de schoot van de vrouw sprong, botste zij met haar wagen tegen een betonnen mast.

Kerstmenu 

In Tsjechië staat de karper traditioneel bij veel inwoners op het kerstmenu. Gezinnen kopen de dieren levend op lokale markten en houden ze nadien een tijdje in hun badkuip. In die tijd raken de kinderen vaak gehecht aan de dieren en geven ze hen namen, wat er wel eens voor zorgt dat de kinderen voor hun vrijlating lobbyen. 

Gezinnen kopen karpers levend op lokale markten en houden ze nadien een tijdje in hun badkuip.
Shutterstock Gezinnen kopen karpers levend op lokale markten en houden ze nadien een tijdje in hun badkuip.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.