“Justitieminister wil Mueller-rapport niet vrijgeven”

De Amerikaanse minister van Justitie William Barr.
AFP De Amerikaanse minister van Justitie William Barr.
De Amerikaanse minister van Justitie William Barr zal voor een commissie van het Huis van Afgevaardigden getuigen over het rapport van speciaal onderzoeker Robert Mueller. Maar hij is niet van plan het rapport in zijn geheel vrij te geven. Dat heeft de Democratische commissievoorzitter Jerry Nadler gezegd.

De minister heeft Nadler telefonisch toegezegd dat hij binnenkort een verklaring komt afleggen. De commissievoorzitter baalt er echter van dat waarschijnlijk niet het hele rapport openbaar komt. “Daar zijn we, op zijn zachtst gezegd, niet blij mee”, aldus Nadler. De Democraten hadden Barr gevraagd om uiterlijk 2 april het rapport te overhandigen.

Niemand buiten het ministerie van Justitie heeft het volledige rapport van Mueller nog gezien, ook het Witte Huis niet. In de samenvatting van het rapport die Barr bekendmaakte staat dat er tijdens de Amerikaanse presidentscampagne van 2016 geen sprake was van een heimelijke samenspanning tussen het campagneteam van Donald Trump en Rusland.

Speciaal onderzoeker Robert Mueller.
AP Speciaal onderzoeker Robert Mueller.
Jerry Nadler.
AFP Jerry Nadler.9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Thys

  beste Jules met een beetje opzoekwerk zou je er achter gekomen zijn dat hij benoemd werd in 2017 het jaar Trump al president was en hij werd gevraagd door de Republikeinen,dus uw uitval rust nergens op !

 • Luc Deville

  Potje moet gedekt blijven.

 • Ronny Biesen

  Als men iets niet wil vrijgeven, stinkt het. Kan me goed voorstellen dat Mueller zeer onder druk werd gezet om het resultaat positief te laten uitvallen voor Trump. Dat men het rapport wil geheim houden is alvast geen goed teken. Trump is tot alles in staat.

 • Fons Casteels

  13 onderzoekers van Mueller's team hadden zich bij de verkiezingen van november 2016 geregistreerd als Democrats-kiezer. En ze hebben alle 13 een gift gedaan aan het verkiezingsfonds van Clinton - details gemakkelijk te vinden bij Breitbart. De Democrats hebben het Mueller-eindrapport dus ZELF geschreven. Dat ze nu eisen dat heel het rapport openbaar wordt gemaakt, is zever: ze weten dat het nog moet gefilterd worden om bepaalde onderzoeksmethodes geheim te houden.

 • annie dupont

  da stinkt enorm naar doofpot ... wat staat daar allemaal in dat niet geweten mag worden