"Joran van der Sloot trouwt binnen twee weken"

Van der Sloot trouwt binnenkort in de gevangenis.
AFP Van der Sloot trouwt binnenkort in de gevangenis.
Joran van der Sloot gaat binnenkort trouwen. Dat zegt althans zijn advocaat Maximo Altez. "Hij is momenteel druk bezig met de voorbereidingen", klinkt het. De veroordeelde Nederlandse moordenaar zit een straf van 28 jaar uit in een Peruaanse cel.

Altez verwacht dat de toestemming voor het huwelijk binnen twee weken gegeven wordt, al is er wel nog heel wat papierwerk nodig. De 'gelukkige' is Jorans Peruaanse verloofde Leidy Figueroa.

Het huwelijk zou "uit liefde" geboren zijn en dus niet met de bedoeling om een mogelijke uitlevering aan de Verenigde Staten te voorkomen. "Getrouwd zijn verandert niets aan zijn situatie", aldus zijn advocaat. Van der Sloot zou in Amerika terecht moeten staan wegens afpersing van de moeder van Natalee Holloway. De Amerikaanse verdween op 30 mei 2005 spoorloos op Aruba.

Van der Sloot zou de moeder enkel tegen betaling willen vertellen hebben waar haar dochter begraven ligt. Hij kreeg slechts een deel van de gevraagde 250.000 dollar in handen en reisde naar Zuid-Amerika.

In Peru vermoorde hij vervolgens op zijn hotelkamer de studente Stephany Flores. Hij vluchtte naar Chili, maar werd opgepakt en uiteindelijk in Peru veroordeeld. Een huwelijk met een Peruaanse zou Van der Sloot volgens lokale media de Peruaanse nationaliteit opleveren. Dat feit zou uitlevering aan de VS bemoeilijken.