"Jongen (12) doodgeschoten door onbekwame agent"

Tamir Rice
AP Tamir Rice
Timothy L. (26), de agent die eind november in Cleveland een dodelijk schot afvuurde op de twaalfjarige Tamir Rice, blijkt uit een twee jaar oud politierapport ongeschikt te zijn voor politiewerk. De jongen was met een speelgoedpistool aan het spelen in een park.

De agent werkte volgens The Guardian in 2012 eerst zes maanden voor de politie van Ohio. Daar kreeg hij volgens een interne memo echter kritiek op zijn gedrag tijdens de schiettrainingen. "Hij kan geen simpele instructies opvolgen, niet goed communiceren en zijn schietkunsten zijn niet goed", zo staat in het verslag geschreven.

Timothy L. zou ook "ongeconcentreerd en huilerig" op de training zijn opgedaagd, omdat hij problemen had met zijn vriendin en niet zeker was over zijn  toekomst. "Hij is niet volwassen genoeg om de verantwoordelijkheid van een agent te dragen. Hij zou uit zijn functie moeten worden gezet. Tijd noch training kan zijn tekortkomingen veranderen." Timothy L. nam enkele dagen na het verslag ontslag vanwege "persoonlijke redenen". In zijn dossier werd hij geclassificeerd als "geschikt om opnieuw voor de politie te werken".

In 2014 werd hij aangenomen bij de politie van Cleveland. Het is niet duidelijk of zijn nieuwe bazen het verslag onder ogen hebben gekregen.

AFP