"Jongeman vond lichamen van doodgestoken broertjes en zusjes"

EPA
Bij een familiedrama in de buurt van de Australische stad Cairns zijn acht kinderen omgekomen. Dat heeft de politie bevestigd. Volgens diverse Australische media zijn de kinderen met messteken om het leven gebracht. Een 34-jarige vrouw is gewond naar een ziekenhuis vervoerd. Volgens haar nichtje is zij de moeder van de kinderen. Een jongen van 20 zou de lichamen van zijn broertjes en zusjes ontdekt hebben.

De politie kreeg vandaag een melding van een zwaargewonde vrouw. Agenten gingen daarop naar het huis in Cairns. Daar troffen ze niet alleen de vrouw, maar ook acht dode kinderen aan. De kinderen waren in de leeftijd tussen de achttien maanden en 15 jaar. Zeven van hen zijn broertjes en zusjes van elkaar. Het achtste kind is ook familie.

Volgens Lisa Thaiday, een nichtje van de gewonde vrouw, is de gewonde vrouw hun moeder. Thaiday zei tegen AP dat een oudere broer van 20 jaar de lichamen heeft ontdekt toen hij thuis kwam. "Ik ga hem nu zien", zei ze. "Hij heeft ondersteuning nodig. We zijn een grote familie. Ik kan het niet geloven."

Steekwonden
De vrouw had steekwonden in haar borst en is naar een ziekenhuis overgebracht. Ze is niet in levensgevaar. De politie ondervraagt haar, maar heeft nog geen verdachten aangewezen. De politie denkt niet dat de moordenaar nog vrij rondloopt, zei Bruno Asnicar van de politie van Queensland.

De media worden op afstand gehouden, een deel van de straat is afgezet.

REUTERS

'Familiedrama'
Volgens de Australische politie is de zaak onder controle en wordt er niet naar een mogelijke dader gezocht. Er wordt gesproken van een "tragische gebeurtenis". De politie verwacht dat het onderzoek naar het incident nog twee tot drie dagen in beslag kan nemen.  

"Dit soort gebeurtenissen zijn natuurlijk extreem pijnlijk voor iedereen en politieagenten zijn hier niet immuun voor", zei politiechef Bruno Asnicar. "Wij zijn ook maar mensen."

De Australische premier Tony Abbott noemde het incident "hartverscheurend" en stelde dat Australië een moeilijke periode meemaakt.

Australië in shock
Het familiedrama komt op een moment dat Australië nog herstellende is van de shock die het gijzeldrama op maandag met zich meebracht. Een gewapende man, die zich verwant voelde met terreurgroep Islamitische Staat (IS), drong een café in Sydney binnen en hield 18 mensen in gijzeling. Twee gegijzelden werden gedood toen de politie 16 uur later het café binnendrong. Ook de gijzelaar kwam om het leven.

REUTERS
AP
reuters
EPA
reuters
reuters