“Jij en ik zijn een team”: Greta Thunberg krijgt vuistje van Barack Obama

Twitter
De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg heeft in Washington de voormalige Amerikaanse president Barack Obama ontmoet en dat ging er heel gemoedelijk aan toe. De twee wisselden zelfs een vuistje uit. Obama postte een foto van dat moment op Twitter.

“Ze is nog maar 16 jaar, maar Greta Thunberg is nu al een van de grootste voorvechters van onze planeet”, aldus Obama. “Ze beseft dat haar generatie de dupe zal zijn van de klimaatwijziging en schrikt er niet voor terug om echte actie te eisen.”

Impact

De boodschap die Thunberg bracht, was duidelijk: “Niemand is te klein om een impact te hebben en de wereld te veranderen, dus doe alles wat je kan”, klonk het. “Jij en ik zijn een team”, was het antwoord van Obama, waarop hij de tiener een vuistje gaf.


Thunberg verblijft momenteel in de VS nadat ze de Atlantische Oceaan overstak met een zeilboot. Vorige vrijdag nam ze deel aan een manifestatie voor het klimaat aan het Amerikaanse Witte Huis. Op 23 september trekt ze naar New York voor een klimaattop van de Verenigde Naties.

De huidige Amerikaanse president Donald Trump zal ze niet ontmoeten tijdens haar bezoek aan de VS. Eerder liet ze zich ontvallen dat ze dat “tijdverspilling” vindt, omdat Trump geen maatregelen neemt om de klimaatverandering tegen te gaan.
25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freyer Boeckx

  Hoe idioot is de mensheid aan het worden???? Weet er dan niemand wat ons milieu nodig heeft. CO2 is de belangrijkste voeding voor alle planten en bomen. Het laat ze groeien en tijdens dat proces zetten die planten en bomen de CO2 om in zuurstof. Maar daar wringt het schoentje. Alle natuur moet weg voor industrie, dus kan de natuur de CO2 niet meer voldoende omzetten. De grootste filter was ooit het Amazone woud, maar is bijna volledig weg. Open allen de ogen aub

 • Kristof Van Dam

  De grootste critici zijn meestal diegene die zelf geen poot uitsteken op geen enkel vlak, om dan diegene die hun best doen en soms nog meer aan te vallen... Echt triest. Deden jullie het misschien beter op je 16? Mensen die 2x zo oud zijn kunnen nog niet tippen aan de inspanning die zij levert.

 • Jean West

  Die Greta heeft een ontmoeting met een grootvervuiler. Zowel voor zijn speeches als voor de nieuwe woning die hij koopt. Wat een blunder.

 • Christine Laevers

  Greta Thunberg gaat naar school: ze reist de wereld rond, ze krijgt heel veel achtergrondinformatie. Ze leert op het terrein meer dan in een ASO-opleiding waar ze soms in slaap zou vallen uit pure verveling. Als ex-leerkracht kan ik beamen dat het 'onderwijs' voor sommige kinderen destructief is. Verder : historische foto's!

 • Marco Maerten

  Op enkele positieve reacties na hieronder,is er nog veel werk om deze 'volwassenen' die denken het beter te weten,te heropvoeden en te studeren wat klimaat betreft.De oorzaak ontkennen is op zich al erg,maar dan steeds met dooddoeners een meisje van 16 die duidelijk intelligenter is,de les te spellen..erg triest.