"Jihadi John op de vlucht voor IS"

AFP
Jihadi John, de beul uit de talrijke onthoofdingsvideo's van Islamitische Staat (IS), is op de vlucht voor de terreurgroep, zo melden enkele Britse zondagskranten.

De in Koeweit geboren Brit, echte naam vermoedelijk Mohammed Emwazi, nam de benen omdat hij van geen nut meer is voor IS, schrijft de Daily Mail. De krant vermoedt dat John naar burgeroorlogland Syrië is getrokken en zich daar bij een andere jihad-groep heeft aangesloten. Vorige maand werd gezegd dat John in Libië zat. Eerder werd gespeculeerd over de aanwezigheid van de IS-koppensneller in Turkije.

De beul zou schrik hebben om gedood te worden door 'jaloerse' andere jihadisten.

Een antiterreurexpert zei weinig van het verhaal te geloven. Hij meent dat John de voorbije maanden weinig aan bod is gekomen omdat IS al een tijdje niet meer over gijzelaars met een 'hoog profiel' beschikt. En het beeld van een salafist die angst heeft voor de dood, klopt evenmin met de jihadi-filosofie, aldus de zegsman.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.