“Jeffrey Epstein had gebroken nek”

Jeffrey Epstein (links) met rechts de gevangenis waar hij levenloos werd aangetroffen.
EPA/PN Jeffrey Epstein (links) met rechts de gevangenis waar hij levenloos werd aangetroffen.
Uit de autopsie van het lichaam van miljardair Jeffrey Epstein blijkt dat zijn nek gebroken is. Dat melden verschillende media, maar de wetsdokter van New York waarschuwt voor overhaaste conclusies.

Volgens anonieme bronnen geciteerd in de Washington Post en de New York Times was het tongbot van Epstein gebroken. Persbureau Reuters meldt op basis van politiebronnen dan weer dat Epsteins nek op meerdere plekken gebroken zou zijn geweest. Daarmee kan niet bewezen worden of de miljardair, die beschuldigd werd van kindermisbruik, zelfmoord pleegde: dergelijke verwondingen kunnen ook voorkomen bij mensen die gewurgd worden.

Het bureau van de wetsdokter in New York heeft de informatie nog niet bevestigd en waarschuwt voor overhaaste conclusies. "Bij alle gerechtelijke onderzoeken moet alle informatie worden gesynthetiseerd om de oorzaak en de manier van overlijden te bepalen", klinkt het in een mededeling. "Alles moet coherent zijn. Geen enkel element mag apart geëvalueerd worden."

Het is nog wachten op de officiële conclusies van de autopsie, waarvan niet zeker is of het eindrapport vrijgegeven zal worden.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Benny de Groot

  Een zaak waarvan de waarheid waarschijnlijk nooit aan het licht gaat komen, maar de mensen voor een bepaalde tijd weer bezighoudt, afleiding van wat anders dat aan de gang is? Mensen zijn nu eenmaal gemakkelijk afgeleid.

 • Ludo Wouters

  Wanneer ze het eindrapport niet vrij geven dan mag je er zeker van zijn dat Epstein is vermoord.

 • Yelene dekann

  zo iemand zelfmoord plegen? dat heb ik nooit geloofd,ze hebben hem geholpen en doen lijken op zelfmoord

 • Luc Bohez

  Dit riekt erg verdacht !

 • Catherine MISTIAEN

  Epstein was geen crimineel. Zo een schone vent, zeer spijtige dood. Er is een verschil tussen onschuldig zijn, en pervers. Als ik een lookalike van George Clooney verkies boven een lookalike van Woody Allen als glazenwasser, dan is dit niét 100% onschuldig, maar ook niet pervers, aub.