“Je hebt onze reis verbrod”: pasgetrouwde vrouw woest op dronken echtgenoot die slag uitdeelt aan stewards

AFP
Een pasgetrouwde Britse vrouw had zich haar huwelijksreis helemaal anders voorgesteld. Haar dronken echtgenoot, die vier pints Stella (goed voor bijna 2,3 liter bier) naar binnen had gekapt, sloeg twee cabinepersoneelsleden net voor hun vertrek van de luchthaven London Gatwick naar Egypte. Voor die knokpartij moest de man zich verantwoorden in de rechtbank.

De 38-jarige Michael Cunnett, die in het dagelijkse leven stukadoor is, had in februari met zijn vrouw een huwelijksreis gepland naar het warme Egypte. Net voor het koppel de vlucht van 9 uur moest nemen op de luchthaven London Gatwick, had de man echter al bijna 2,3 liter bier gedronken.

Hij gedroeg zich luidruchtig toen hij met zijn kersverse echtgenote aan boord stapte. Maar toen hem gewezen werd op het verbod om aan boord een elektrische sigaret te gebruiken, liep het helemaal uit de hand. Hij deelde slagen uit aan twee easyJet-personeelsleden en wierp hen ook tal van verwijten toe. Daarop werd hij door de politie van het vliegtuig gehaald. Zijn vrouw zou tijdens de interventie geroepen hebben: “Kijk wat je gedaan hebt. Je hebt onze huwelijksreis verbrod!”

“Zeer beschaamd”

De man kreeg van de rechter een gevangenisstraf van zeven maanden en moet beide slachtoffers een schadevergoeding van 500 pond (bijna 590 euro) betalen. Zijn advocaat zei nog dat de man “er zich erg van bewust was dat zijn gedrag verwerpelijk was en dat hij zeer beschaamd was”.

“Als hij in de toekomst nog eens reist, dan hoop ik dat hij andere mensen met respect zal behandelen en zal erkennen dat hij in een diverse samenleving leeft”, zei een van de slachtoffers die homofobe verwijten naar het hoofd geslingerd kreeg.

Rechter David Rennie was niet mals voor de man en zei dat de hoeveelheid bier zijn “ware karakter” naar boven had laten komen. “Je gedroeg je als een kind met een driftbui. Je koos ervoor om vier pints te drinken en je zeer grof te gedragen. Iets van je ware karakter heeft zich onthuld”, klonk het. “We moeten ons ook afvragen hoe het komt dat luchthavens die hoeveelheid alcohol verkopen buiten de toegestane uren.”
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jef Van De Plas

  zou geen alcohol op luchthavens eeen oplossing kunnen bieden ? Want zeg nu zelf, de café's gaan open in de vroege morgen en daarna kan je nog syterkedrank kopen in de taxfree shop.Ik zie op luchthaven dus eigenlijk veel alcohol.

 • Ivo Torfs

  Dat beloofd voor de kersverse echtgenote, nu weet ze welk vlees ze in de kuit heeft.

 • Lydia Appelmans

  Ik dacht dat je niet dronken het vliegtuig op mag ?!

 • Yvan Lissens

  Waarom geen alcoholcontrole vooraleer men aan boord gaat? Het hoeft geen nultolerantie te zijn, maar boven een bepaald promille moet het mogelijk zijn om mensen de toegang tot het vliegtuig te ontzeggen, al was het maar voor de veiligheid van de andere passagiers en het personeel.

 • Roger Cooks

  "Hij was heel beschaamd voor zijn gedrag" zei zijn advocaat. Tja, wat moest die anders uit zijn nek lullen?