"Je hangt je hond op!": vrouw opgepakt voor mishandeling hond na deze virale video

De hond stikte bijna in zijn leiband.
Screenshot De hond stikte bijna in zijn leiband.
De 26-jarige Michelle Sieber uit Florida is gearresteerd nadat was gefilmd hoe ze haar hond schopte en bijna verstikte met zijn leiband. Een voorbijganger legde de beelden van de dierenmishandeling vast en deelde ze op Facebook. Daar haalde Michele zich de woede van duizenden gebruikers op de hals.

Op de beelden die Vincent Minutello op Facebook verspreidde, is te zien hoe een Amerikaanse vrouw haar eigen hond hardhandig aanpakt. Ze schopt het dier en trekt herhaaldelijk aan de leiband waardoor de bange hond met zijn voorpoten boven de grond bengelt.

“Je verstikt hem. Je hangt je eigen hond op” probeert Vincent in te grijpen, maar volgens de vrouw was het onderdeel van een hondentraining. Wanneer Vincent probeert duidelijk te maken dat ze het arme dier bijna verstikt, lacht ze zijn opmerking weg en zegt ze dat hij haar hond gerust mag hebben.
Geschrokken deelde hij de video op Facebook en daar leverden de beelden intussen duizenden reacties op van woedende gebruikers. Ook de politie werd ingelicht en de vrouw werd opgepakt wegens dierenmishandeling. De hond zou ongedeerd zijn.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • romy verhove

  Walgelijke vrouw !

 • Roger Poot

  Afschuwelijk, laf mens. Ik heb een diepe haat en weerzin van zo n soort. Ik had het dier afgepakt en naar de politie geweest.

 • Kris De Laet

  Karel, Dit is pure mishandeling Ik heb veel ervaring met honden en besluit dat jij duidelijk geen ervaring hebt. Ik zal dit nooit begrijpen, mijn honden zijn alles voor mij. Tijd voor strengere straffen.

 • Rody Franks

  Dat had je gedacht Karel van Velzeke. Dit heb ik mensen die een hondje hebben uit dierenliefde nog nooit zien doen. Ik zou het beestje ook direct meenemen als ze mij zeggen "je mag hem hebben"!

 • Dirk Jansen

  @karel van Veldzeke ik heb een grote hond uit de categorie van zogezegde gevaarlijke hondenrassen en ik heb mijn hond nog nooit een tik gegeven of aan zijn leiband opgehangen . En onze hond luisterde perfect is goed opgeleerd en gesocialiseerd . Ik Kan met mijn hond overal naar toe gaan zelf op reis . Dus niet iedereen heeft uitgehaald naar zijn hond , ik acht dit kompleet niet nodig een goeie opleiding en blijven trainen is de boodschap en het resultaat komt automatisch .