"Jagende tandarts kon niet van assistente blijven"

De praktijk van Walter Palmer wordt belaagd door woedende betogers.
getty De praktijk van Walter Palmer wordt belaagd door woedende betogers.
Tandarts Walter Palmer joeg niet alleen op leeuwen, maar volgens The Daily Mail ook op zijn blonde assistente.

Palmer schikte in 2006 voor 127.000 dollar met zijn assistente Tammy Brevik (43) een rechtszaak, omdat hij schunnige opmerkingen maakte en niet van haar borsten, billen en kruis kon afblijven, aldus de klacht die Brevik in 2005 tegen hem indiende, bericht The Daily Mail.

Brevik werkte van 1999 tot 2005 voor Palmer, tot ze ontslagen werd. Drie maanden later diende ze een klacht in wegens discriminatie bij het Minnesota Department of Human Rights. Volgens de vrouw werd haar de deur gewezen, nadat ze een advocaat onder de arm had genomen vanwege Palmers grensoverschrijdende gedrag.

Ontkend
Palmer heeft de aantijgingen altijd ontkend, maar betaalde wel 127.000 dollar in twee termijnen aan Brevik. Ook moest hij een juridisch examen doen en een cursus ethiek volgen. Verder moest hij een aanbevelingsbrief voor Brevik schrijven.

Zij moest een geheimhoudingscontract over de zaak ondertekenen en mocht zich niet meer negatief uitlaten over Palmer.

Leeuw Cecil
De Amerikaanse tandarts raakte deze week in opspraak nadat hij Cecil, de bekendste leeuw van Zimbabwe, doodschoot in een nationaal park. Palmer betaalde gidsen omgerekend 45.000 euro om op hem te kunnen jagen. De leeuw werd met eten weggelokt uit het nationaal park. Palmer schoot hem neer met een kruisboog.

Het dier sloeg gewond op de vlucht en werd meer dan veertig uur lang achtervolgd. Uiteindelijk is Cecil afgemaakt met een vuurwapen. Nadat er ophef ontstond over de jachtpartij, liet Palmer nog wel weten spijt te hebben. Het regende bedreigingen aan Palmers adres, die inmiddels ondergedoken is.

Cecil
ap Cecil