“Ivanka Trump en echtgenoot Jared Kushner gebruikten privé-mailaccounts”

 Ivanka Trump en Jared Kushner waren eind juni aanwezig bij het verrassingsbezoek waarbij Donald Trump als eerste Amerikaanse president ooit een voet op Noord-Koreaanse bodem zette.
REUTERS Ivanka Trump en Jared Kushner waren eind juni aanwezig bij het verrassingsbezoek waarbij Donald Trump als eerste Amerikaanse president ooit een voet op Noord-Koreaanse bodem zette.
Een aantal medewerkers van het Witte Huis, onder wie Ivanka Trump en haar echtgenoot Jared Kushner moeten binnenkort voor een onderzoekscommissie van het Huis van Afgevaardigden verschijnen. Ze worden verdacht van het gebruik van hun privé-mailaccounts voor regeringswerk, iets dat verboden is in de Verenigde Staten.

 Trump en Kushner doen advieswerk voor president Donald Trump in het Witte Huis. Behalve de dochter en schoonzoon van de president zijn ook waarnemend stafchef van het Witte Huis Mick Mulvaney en een aantal niet bij naam genoemde medewerkers opgeroepen voor verhoor over dit onderwerp. Kushner werd in 2017 al eens beticht van dezelfde overtreding, maar die zaak werd uiteindelijk niet onderzocht.

Jim Jordan, Republikeins lid van de commissie beschuldigde Democraten in het Huis ervan genoegdoening te zoeken voor het verhoor van speciaal onderzoeker Robert Mueller een dag eerder, dat in zijn ogen een "totale mislukking" was.

“Lock her up”

De beschuldiging is pikant omdat Donald Trump tijdens de verkiezingscampagne in 2016 er vele malen op hamerde dat zijn tegenstandster Hillary Clinton tegen alle regels in als minister van Buitenlandse Zaken een privéserver had gebruikt. Hij dreigde bij winst Clinton daarvoor gevangen te laten zetten. Aanhangers van Trump scandeerden veelvuldig "lock her up" (sluit haar op) tijdens verkiezingsbijeenkomsten.

Hillary Clinton schrijft in haar biografie dat ze ervan overtuigd is dat die affaire een van de belangrijkste redenen was waarom ze de verkiezingen verloor van Trump. Ze werd door FBI-directeur James Comey uiteindelijk vrijgepleit, maar Comey kwam enkele dagen voor de verkiezingen weer op de zaak terug. Clinton is nooit aangeklaagd.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.