"Israël vuurt raketten af op Syrië"

De raketten werden naar verluidt afgevuurd op een gebied nabij de Syrische hoofdstad Damascus. Over eventuele slachtoffers is niets bekend.
AFP De raketten werden naar verluidt afgevuurd op een gebied nabij de Syrische hoofdstad Damascus. Over eventuele slachtoffers is niets bekend.
Israëlische gevechtsvliegtuigen hebben afgelopen nacht doelen in Syrië beschoten. Volgens het Syrische leger zijn onder meer raketten afgevuurd op een gebied in de buurt van de hoofdstad Damascus.

Ook zouden raketten zijn afgevuurd vanaf de grond in de door Israël bezette Golan-hoogte. De Syriërs zouden erin zijn geslaagd enkele van deze projectielen te onderscheppen. Over materiële schade en eventuele slachtoffers is niets bekendgemaakt. Zoals gebruikelijk bij dit soort beschuldigingen doet Israël er het zwijgen toe.

 Waarnemers beweren dat Israël de afgelopen maanden meer dan eens doelen in Syrië heeft beschoten. Het zou gaan om plekken waar de Hezbollah-militie zich ophoudt. Hezbollah is sterk anti-Israël en steunt het Syrische leger in zijn strijd tegen rebellen in het land.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Serge Surmont

    Israel schiet raketten op Syrie... Ik neem aan dat dit raketten zijn Made by USA... Het huis zou te klein zijn indien dit van russische makelij zou zijn. Ze gaan die prijs betalen dat is zeker.

  • george patrick martou

    israël mag zich ALLES permitteren ! zomaar raketten op Syrië ? Rusland zou dat eens moeten doen in Ukraïne of elders het kot zou te klein zijn ! laat staan als Assad bommen gooit op isis in zijn EIGEN land is er al wereld verontwaardiging, israël is echt een oorlogsstoker, ze willen Syrië kapot !!

  • Sharon Debeul

    En dan verschieten dat er wordt terug gevochten. Syrië heeft het volste recht om zich te verdedigen tegen deze ongeprovoceerde laffe raketaanvallen van Israël.