“Israël voerde aanval uit op Syrische doelwitten”

Archiefbeeld van een rookpluim na een luchtaanval in Syrië.
AFP Archiefbeeld van een rookpluim na een luchtaanval in Syrië.
Israël heeft in het zuidwesten van Syrië verschillende doelwitten aangevallen. Dat zeggen Syrische staatsmedia vanochtend. Volgens het agentschap Sana werden onder andere legerposten in Tel al-Hara nabij Daraa getroffen. Het is niet duidelijk of het ging om raketaanvallen of luchtbombardementen.

Er is sprake van materiële schade, maar voorlopig kwamen er geen officiële meldingen over slachtoffers binnen, al zouden die er volgens het in Londen gevestigde Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten wel zijn. Meer details over de aanvallen zijn niet bekend en ook Israël heeft nog niet op de berichten gereageerd. 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Daan Roos

    Ze voelde zich zeker weer bedreigd.

  • DIRK JULIUS VANDESSEL

    Zionisme zaait dood en verderf , binnen en buiten de Apartheidsstaat Israel.

  • Luc de Wolf

    Volgens een vast stramien valt Israel Syrische strijders aan die meeheulen met Iran. dat lijkt mij ook evident omdat Iran uit is op de volledige vernietiging van Israel