"IS zal op termijn overwonnen worden"

AP
De Jordaanse minister van Buitenlandse Zaken Nasser Joudeh is ervan overtuigd dat de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) op termijn overwonnen zal worden. Hij hoopt wel dat de internationale gemeenschap meer doet om de toestroom aan Syrische vluchtelingen in Jordanië het hoofd te bieden. Dat zei hij vandaag na een bezoek van de Belgische buitenlandminister Didier Reynders.

Jordanië grenst aan zowel Syrië als Irak. Het land maakt deel uit van de internationale coalitie tegen IS, waar ook België aan deelneemt. Sinds oktober zijn er zes Belgische F-16's in Jordanië gestationneerd. Ze bombarderen mee doelwitten van IS in Irak.

"IS zal overwonnen worden want hun methodes maken geen deel uit van de beschaafde wereld", zei de Jordaanse minister. "Dat ze onschuldige burgers vermoorden en de bevolking terroriseren moet ons verbinden in dezelfde strijd: we moeten hen verslaan", zei Joudeh. "We hebben wel van bij het begin gezegd dat het een moeilijke strijd ging worden, met goede en slechte dagen."

Nasser Joudeh
Wikipedia Nasser Joudeh