“Irritant” en “marginaal”, “maar zou sfeer in magazijn kunnen opkrikken”: vrouw solliciteert en krijgt mail terug die duidelijk niet voor haar bestemd is

Facebook/Instagram
Een Britse vrouw die solliciteerde voor een job bij een organische supermarkt, is in shock nadat ze plots een interne e-mail terugkreeg die duidelijk verkeerdelijk naar haar werd gestuurd. Paige Bond (48) wilde graag als inpakker aan de slag bij Forest Whole Food, maar veranderde al snel van gedacht nadat ze las wat haar potentiële werkgever écht over haar dacht.

De interne mail kwam als antwoord op haar sollicitatiebrief. En hij was behoorlijk beledigend. Ze werd erin beschreven als “Irritant” en “marginaal”. “Oké, ik weet exact wat voor type ze is”, steekt de brief van wal. “Klein, energiek, licht irritant, maar waarschijnlijk erg goed voor de job waarvoor je haar nodig hebt: georganiseerd, snel en een beetje marginaal. Ze is het waarschijnlijk wel waard om te interviewen als je het aankan om iemand als haar in de buurt te hebben.” (lees hieronder verder)

Facebook/Instagram

Beledigingen

En dat was nog niet alles. Er waren nog meer beledigingen. “Ze heeft relevante ervaring en zou de sfeer in het magazijn kunnen opkrikken. Ik durf wel te wedden dat ze een erg irritante stem heeft. Wis deze mail voor het geval je haar aanneemt. Zodat ze er niet kan op uitkomen.”

De vrouw verklaarde dat ze de mail “walgelijk” vond, maar besloot aanvankelijk om toch nog langs te gaan voor een sollicitatiegesprek nadat het bedrijf een verontschuldiging had ingesproken op haar antwoordapparaat. “Ze zei dat de jongens me erg graag wilden ontmoeten”, aldus Bond. “Ik ben een sterke vrouw en besloot dat ik op de uitnodiging in zou gaan.” (lees hieronder verder)

Facebook/Instagram

Ze veranderde echter van gedacht, omdat ze naar eigen zeggen geen persoonlijke verontschuldiging kreeg tijdens het interview. Die kwam pas nadat ze het gênante incident zélf ter sprake bracht. Hoewel ze sindsdien niets meer van het bedrijf hoorde, besloot ze intussen dat ze een potentiële job daar niet meer zou aannemen. “Ik ben een glamoureuze vrouw en ja ik heb grote borsten, maar hoe kunnen ze me daar nu op beoordelen? Het laatste wat ik ben, is marginaal.”

Selfie

“Ik fleur mijn Facebookpagina op met vakantiefoto’s en ik neem graag een selfie, maar als ze me daarop afrekenen is dat walgelijk”, gaat ze verder. “Het is vernederend en compleet fout.”

Forest Whole Food reageerde intussen op het incident in de Britse krant The Sun. Het bedrijf gaf de blunder toe en verklaarde dat het zich verontschuldigd had.  

Facebook/Instagram37 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Fabian Mac andrew

  Nou ja ze staat in haar bikini in de zwembad te genieten van haar vrije tijd. En ze heeft dat geplaatst op Facebook. So what!!! Wat doen jullie aan als jullie gaan zwemmen een boerka ofzo. SjongSjonge

 • Ronald Polutnik

  Maar dat wil niet zeggen dat ze geen goede werkkracht zou kunnen zijn . Dus de rest is Privé en is dus bijzaak .

 • Loesje Vranken

  Als ik die foto's zie dan weet ik al genoeg, dan moet ik eerst haar opgestuurde mail kunnen lezen voor ik een oordeel kan geven, want wie weet wat stond daar allemaal in.

 • iris dalen

  @johan Vandepoel Hoe kom je daar allemaal bij? Er is helemaal geen aparte mailbox voor interne mail, zo'n email verkeerd doorsturen is zo gebeurd.

 • Bernaerts Diane

  Als ik werkgever zou zijn en deze Facebookpagina zou zien, zou ik haar toch ook niet aannemen. Heb dan toch het verstand om je instellingen op "privé" te zetten als je aan het solliciteren bent!