"Intellectueel vermogen van vergiftigde ex-spion en dochter mogelijk zwaar aangetast"

Sergei Skripal
Reuters Sergei Skripal
Sergei en Yulia Skripal, de Russische ex-spion en zijn dochter die recent vergiftigd werden in het Britse Salisbury, worden nog steeds verzorgd in het ziekenhuis. Mogelijk is hun intellectueel vermogen zwaar aangetast door het gif, zo luidt het in het verdict van een Britse rechter.

Volgens het gerecht blijkt uit bloedstalen dat Skripal en zijn dochter werden blootgesteld aan het zenuwgas novitsjok of een aanverwante stof.

Momenteel wordt er alles aan gedaan om hen in leven te houden met het oog op een volledig herstel, luidt het in het verdict. Het is echter onmogelijk om te weten of en wanneer ze mentaal weer volledig zouden herstellen, aldus de rechter. De Skripals krijgen voorlopig nog zware verdovingsmiddelen toegediend. Ze zijn niet in staat om te communiceren.

Yulia Skripal
Reuters Yulia Skripal7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerard Braeckmans

  Ja Guido Delrio, begin maar wat over politiekers te zeveren. Niets anders te vertellen?

 • Nicolas Ivanov

  Je zou zweren dat ze het hier hebben over May, Johnson, Williamson. Liegen ofwel oeverloze domheid vallen ongetwijfeld ook onder aantasting van de mentale capaciteiten.

 • Johan Vercarre

  Als dat geen harddrug is dat ze gebruikten !

 • Guido Delrio

  Dus zoals ons ministers, parlementleden en rechters.

 • Johny deman

  Geen kans. Dat spul doet elke spier kapot samentrekken, ook die in het hoofd, ook die dewelke je normaal niet controleert.