'Illegalen blijven hangen in Nederland'

Illustratiebeeld.
ANP Illustratiebeeld.
Uitgeprocedeerde asielzoekers vertrekken nauwelijks uit de speciaal opgezette Landelijke Vreemdelingenvoorziening (LVV's). In vier LVV's zijn in het afgelopen halfjaar ten minste 750 mensen opgevangen. Van hen gingen er 13 terug naar hum thuisland, zo blijkt uit cijfers die door Nederlands dagblad De Telegraaf zijn verzameld.

De LVV's zijn de opvolger van de zogeheten 'bed-, bad-, broodvoorzieningen'. Een halfjaar geleden is deze opvang gestart om te vermijden dat illegalen over straat zwerven. In de centra worden de illegalen voorbereid om terug te gaan naar eigen land.

De cijfers betreffen de LVV's in Rotterdam, Eindhoven, Utrecht en Groningen. De gemeente Amsterdam wil de gegevens niet verstrekken. VVD-Kamerlid Jeroen van Wijngaarden baalt van de cijfers. "Het is niet de bedoeling dat illegalen hier eindeloos blijven hangen."

Vrijwel alle mensen die in een LVV terechtkomen zijn volgens de krant afgewezen asielzoekers. Het gaat dan bijvoorbeeld om illegalen uit veilige landen zoals Algerije en Armenië die terug kunnen naar eigen land, of Eritreeërs die ook geen recht hebben om hier te blijven.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gaston FOUBERT

  En als ze daar dan toch vertrekken komen ze naar België.

 • Albert Hendrix

  Waar blijven die niet hangen ?Veel te lakse regeringen ,hard optreden en gedwongen uitzettingen moeten er gedaan worden.Europa zijn sisi's en word bestuurd door onkundige zakkenvullers die in het normaal werkcircuit niet an de bak komen.

 • Peter Janssen

  De vraag is nog altijd: voor welk doel worden illegalen en uitgeprocedeerde asielzoekers door de politiek absoluut hier gehouden door een vodje papier om het land te verlaten en vervolgens wordt dat bevel niet uitgevoerd/gecontroleerd?Welk nut heeft een uitwijzing dan?Inderdaad: géén, dus eigenlijk krijgen illegalen toestemming om te blijven.

 • Rosa Cockx

  Afgewezen of niet al dat hier is krijgt ge nooit meer buiten. Europa is veel te laks en de deuren staan nog altijd open. Migratie wordt onze ondergang maar beleidsvoerders zijn stekeblind, denken dat ze die gasten hier aan het werk krijgen.

 • Gunter Verleyen

  Er staan een heel stel Thomas Cook vliegtuigen werkloos aan de grond, misschien die charteren