"Ik zag dat ze schrik had": 10-jarig meisje pleegt zelfmoord nadat filmpje met pesterijen online verschijnt

 Ashawnty Davis.
Facebook Ashawnty Davis.
Een tienjarig meisje uit Aurora (Colorado) heeft zelfmoord gepleegd nadat een filmpje waarin ze gepest werd op sociale media verspreid werd. Ashawnty Davis lag nog twee weken aan een beademingsmachine, maar hulp kon niet meer baten. "Ik ben er kapot van", reageerde haar vader Anthony. "Ze maakte net iedereen vrolijk."

Eind oktober raakte Ashawnty verwikkeld in een gevecht. "Dat was haar nooit eerder overkomen. De knokpartij werd gefilmd en die beelden zijn vervolgens online beland. Daar kon ze niet mee leven."

"Haar tegenstandster was een meisje dat haar al eerder gepest had. Andere kinderen stonden toe te kijken. Ik zag in het filmpje dat mijn dochter schrik had", voegt haar moeder Latoshia toe. 

Een fragment uit het bewuste filmpje.
Facebook Een fragment uit het bewuste filmpje.

"Van zodra die video op het internet te zien was, is er iets in haar geknapt. Ze werd nog harder gepest en kon niet langer leven met de schaamte. Twee weken later probeerde ze een einde aan haar leven te maken."

De ouders vinden het belangrijk dat ze hun verhaal kunnen delen. "Hier moet een einde aan komen en dat kan enkel als we er onze kinderen over aanspreken. Let op de signalen, cyberpesten gebeurt echt en kan iedereen overkomen", waarschuwen ze.

Facebook

De school leeft mee met de nabestaanden. "Een professioneel team staat klaar om mentale steun te bieden aan onze leerlingen", klinkt het. "Pesterijen van welke aard ook horen hier niet thuis, er was zelfs al een preventieplan in werking. Toen we dit filmpje onder ogen kregen, hebben we onmiddellijk de politie verwittigd. We wensen wel nog te benadrukken dat dit voorval buiten de schooluren gebeurd is."
18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rinus Rodenburg

  Hè gelukkig, het is niet onder schooltijd gebeurd! De school heeft ook niets gezien en wist niet dat pesterijen juist in de leeftijdsgroep beginnen. Wanneer worden die zogenaamde 'anti-pesten-deskundigen' nu eens naar huis gestuurd, en worden die gruwelijke methodes verboden?

 • Veerle Van den Hende

  Een schande dat zoiets gebeurd, verschrikkelijk! Hopelijk denkt de pester en andere pesters nu ook eens effe na... en gebeurd er iets mee. Sterkte aan de ouders.

 • danny janssens

  Ik weet niet wat ik zou doen indien mij dit overkwam. Oog om oog, tand om tand......

 • Kansarax Buda

  Arm kind.. sterkte aan de ouders.. dit moet stoppen..

 • frieda schaut

  veel sterkte aan de familie van het meisje, dit is weer een geval pesterijen waarin het kind machteloos was, straf de pesters en veroordeel de ouders, want het ligt duidelijk aan de opvoeding!! er zal een sterretje branden voor de lieve meid!!