“Ik wil iedereen vermoorden”: agressieve vrouw zet vliegtuig op stelten

Links: de agressieve jongedame wordt in bedwang gehouden. Rechts: Steven Brown, de man die haar met de nodige moeite wist te vloeren.
RV/Facebook Links: de agressieve jongedame wordt in bedwang gehouden. Rechts: Steven Brown, de man die haar met de nodige moeite wist te vloeren.
Paniek op de vlucht van Londen naar Dalaman (Turkije) vorige zaterdag: een vrouw die riep dat ze iedereen wilde vermoorden, probeerde de cockpit te bestormen. Een voormalige buitenwipper kon haar uiteindelijk in bedwang houden, al liep dat niet van een leien dakje. “Ze leek over superkrachten te beschikken, alsof ze bezeten was”, aldus Steven Brown (58). Door alle tumult diende het Jet2-toestel -onder begeleiding van twee straaljagers- rechtsomkeer te maken.

“Ze stormde naar de voorkant van het vliegtuig en duwde een stewardess met bruut geweld opzij”, doet de man het verhaal. “Een collega probeerde haar tegen te houden, maar maakte ook geen kans. Ze bleef maar om zich heen slaan en schoppen.”

“Ze is klein, maar had de kracht van een volwassen man. Ik heb zoiets één keer eerder gezien, toen had die persoon LSD geslikt.”

“Dacht dat mijn laatste uur geslagen had”
Nadat Brown haar tegen de grond gewerkt had, hielden andere passagiers haar armen en benen vast. “We dachten dat ze gekalmeerd was en lieten haar weer rechtstaan. Maar toen stortte ze zich plots op de nooddeur. Ze greep de hendel en riep dat ze iedereen wilde vermoorden. Ik dacht dat mijn laatste uur geslagen had en dat we allemaal uit het vliegtuig gezogen zouden worden (wat door het drukverschil praktisch onmogelijk is; nvdr).”

De vrouw reisde met haar grootmoeder, die in een rolstoel zat. “In het luchthavengebouw leek er niets aan de hand. Maar nog voor het vliegtuig opgestegen was, ontstonden er problemen. De stewardessen maakten duidelijk dat we beter niet zouden vertrekken, maar hun baas oordeelde dat het daar te laat voor was. Dat neem ik de vliegtuigmaatschappij wel kwalijk.”

“Zes mensen houden haar vast”
Ook Amiy Varol maakte de paniek van dichtbij mee. “We waren 45 minuten in de lucht toen een dronken (en misschien gedrogeerde) vrouw de crew aanviel en de nooddeur probeerde te openen” twitterde ze. “Zes mensen houden haar nu vast. Ze roept en bijt, nu zit ze in een stoeltje. Mijn broer en neef houden haar mee in bedwang... Iedereen is hier aan het schreeuwen en het huilen. Nu staan we terug op de luchthaven van Londen Stansted en wachten we op de politie.”

In een interview met ‘The Sun’ gaf Varol nog mee dat de amokmaakster de hele tijd liedjes aan het zingen was. “Ze riep dat ze van het vliegtuig wilde en dat ze ons allemaal zou vermoorden.”

Bij de landing werd de onruststookster opgepakt. Intussen is ze wel weer op borg vrijgelaten. Er wacht haar sowieso nog een gepeperde rekening, want Jet2 laat het hier uiteraard niet bij.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • André Gijbels

  Nu gaat ze weten voor wat ze gaat werken

 • Michel Van der Hoydowch

  Hopelijk heeft ze geld om de gepeperde rekening te betalen.

 • Dries Claeys

  Gebruik 'een simpele klem'?? Ooit al eens iemand moeten overmeesteren die onder invloed is van één of andere drugs? Geloof mij, die voelen niets van pijn of klemmen en breken nog liever iets dan te stoppen. Dan mag je nog vechtsporten doen al wat je wil. En ja, ik spreek uit ervaring. Als een kerel van 100kg op een ventje van 50kg gaat zitten en dat ventje staat gewoon recht, dan weet je genoeg...

 • Didi Bellens

  In Turkije in gevangenis zetten en sleutel weggooien.

 • Verstappen Martine

  Pfffff. Dat is om een hartverlamming te krijgen zeg, stel je voor dat ze de stuurcabine was binnen geraakt of de nooddeur had open gekregen.. Super van die kerels. Respect.