“Ik was ook op ground zero”, de bizarre 9/11-uitspraken van Donald Trump

Trump zegt opnieuw dat hij op ground zero was op 11 september 2001

Trump over 9/11
rv Trump over 9/11
Tijdens een persconferentie over nieuwe financiële steun aan 9/11-hulpverleners vertelde Donald Trump dat hij “samen met hen” op ground zero was. Een uitspraak die hij al eens eerder deed, maar ook zelf al meerdere keren heeft tegengesproken. Het is één van de vele vreemde pogingen van Trump om de aanslagen van 11 september ook een beetje rond hem te doen draaien.

De bizarre uitspraken van Trump rond de aanslagen in New York zie je in deze video:

Op de dag van de aanslagen zei Trump tijdens een telefonisch interview aan 9 News dat hij vanuit zijn Trump Tower de hele aanslag heeft kunnen meevolgen. Iets wat heel moeilijk is, aangezien die locatie geen duidelijk zicht kon geven op de Twin Towers. 

Tijdens datzelfde gesprek liet hij ook meerdere keren vallen dat, nu de twee torens er niet meer zijn, één van zijn gebouwen opnieuw de hoogste van Manhattan is. 

Tijdens een campagnespeech in 2015 had hij het dan weer over een dansende menigte die vierde dat de torens gevallen waren, en dat hij het hele tafereel vanuit New Jersey had gezien, dus niet Manhattan.

Haters en verliezers

Maar zijn meest opvallende uitspraak viel op Twitter, waarin hij de “haters en verliezers” feliciteerde op 11 september.

Fonds voor slachtoffers

De persconferentie waar Trump zijn nieuwe claim liet vallen was er een over het financiële fonds voor de slachtoffers van de aanslagen. Heel wat hulpverleners kregen kankers en andere ziekten door de giftige dampen die na de aanslag ontstonden aan het World Trade Center. Dat fonds dreigde al een hele tijd leeg te lopen, ondermeer door tegenwerking vanuit het republikeinse kamp. Na een lange campagne van ondermeer komiek Jon Stewart kwam het nu eindelijk tot een akkoord en is dat fonds, ondertekend door Trump, weer financieel gezond.

Bekijk hier: Congres krijgt indrukwekkende veeg uit de pan van Jon Stewart voor nalatigheid steun 9/11-hulpverleners
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ivan de ridder

  Ondertussen is een twitteraar geblokkeerd die een wilde complottheorie verkocht. Na re-tweet door Trump. Hoever is het intussen gekomen dat een president! zich zo omzichtig beroept op het verkopen én het verder verspreiden van leugens. 'Keep the mass stupid, and you can keep clowning about.' Politiek is 1 grap (geworden) en de sleutel tot wereldwijde chaos ...

 • ivan de ridder

  Trump is de grootste held uit de geschiedenis aller tijden en verdient het respect van allen. Hij was erbij toen Da Vinci de Mona Lisa schilderde, Michelangelo zijn Piëta afwerkte, William Shakespeare zijn levenswerken schreef (hield de pen vast) en stond naast Neil Armstrong bij zijn 1e stappen op de maan. Ongeloofelijk onnozele prietpraat kan iedereen verkopen, maar deze man heeft er zoals geen ander zijn trademark van gemaakt.

 • Michael Aerts

  Even meesurfen op de rug van de slachtoffers van 9/11 en hup daar heeft hij weer een hoop uiterst "intellectuele" kiezertjes in zijn zog. Als je die bagger blijft verheerlijken zegt dat veel over jezelf.

 • MICHELINE GEVERS

  Dat kan je toch niet meer normaal noemen, of vinden jullie van wel?

 • Jan Timmermans

  Het volk krijgt de leider(s) die het verdiend.