Exclusief voor abonnees

“Ik verhuis terug naar België” vs. “Ze hebben het hier niet slecht aangepakt”: twee Vlamingen in Stockholm

Nele Brusselaers (36) kan zich niet in de Zweedse aanpak vinden. Leen De Ridder (32) heeft er dan weer minder problemen mee.
Fernand Van Damme Nele Brusselaers (36) kan zich niet in de Zweedse aanpak vinden. Leen De Ridder (32) heeft er dan weer minder problemen mee.
De FOD Buitenlandse Zaken heeft Zweden dit weekend tot ‘rode zone’ op de coronakaart gedoopt. Misschien geen complete verrassing voor u, want er gaat geen dag voorbij of de Zweedse strategie wordt in de pers neergesabeld. De Morgen-journalist Fernand Van Damme trok op de valreep naar Stockholm en vroeg twee Vlamingen hoe ze de corona-aanpak beleven.

Je hebt 15% van dit artikel gelezen
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Norbert Van Leuven

  Er zijn niet meer doden in het vrije Zweden dan in België met al zijn regels

 • Kris Verbeek

  De zweedse viroloog heeft reeds zijn verontschuldigingen aangenoden. Groeps immuniteit werkt niet wanneer het virus constant muteert.

 • An Michiels

  ”Out of control”? Denk je echt dat het in België beter is? Daar zit tweede golf er aan te komen, schoolgaande jeugd heeft half jaar verloren en ouderen sterven ofwel aan Corona ofwel aan eenzaamheid! Maar verhuis gerust en droom verder ...

 • Albert Verbiest

  Mijn vraagje, welk land heeft het goed gedaan???? Wie kan daar nu op antwoorden