"Ik ken prins Andrew niet" zegt Trump, waarna talloze foto's van hen beiden opduiken

-
twitter -
De Amerikaanse president Donald Trump is onderwerp van spot op sociale media en in de Britse kranten. Reden is dat hij had ontkend de in opspraak geraakte Britse prins Andrew te kennen.

"Ik ken prins Andrew niet", zei Trump dinsdag tegen de pers in Londen, waar hij aanwezig is bij de viering van de zeventigste verjaardag van de NAVO. "Maar het is een moeilijk verhaal, een heel moeilijk verhaal. Ik weet het niet", voegde de president eraan toe.

Vrijwel meteen doken er overal op sociale media foto's op van Trump in gezelschap van prins Andrew die hem vorig jaar een aantal keren begeleidde tijdens het staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk.

Epstein

De twee hebben ook al eens samen golf gespeeld, en beiden zijn samen gefotografeerd in het gezelschap van de van seksueel misbruik verdachte zakenman Jeffrey Epstein - die ze nu allebei graag willen vergeten. Andrew heeft Trump al in 2000 minstens tweemaal ontmoet, onder meer op diens Mar-a-Lago landgoed in Florida.

De New York Times herinnerde er woensdag aan dat Trump de vaste gewoonte heeft te ontkennen dat hij mensen kent wanneer die in opspraak zijn geraakt. Dat doet hij elke keer, of het nu gaat om zijn advocaten, vaste medewerkers of diplomaten.

AP11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christiaan Mansfeld

  Hij wil zo graag de beste, de grootste zijn enz. maar dat is hij al. De grootste leugenaar ter wereld.

 • ivan de ridder

  Hij ontmoet geregeld mensen en heeft de aandachtsspanne van een bromvlieg. Lijkt me an sich niet onwaarschijnlijk dat hij tijdens een gesprek continu "me me me, I'm the greatest" in zijn hoofd heeft draaien en niet oplet wie de persoon voor zijn ogen is.

 • FRIEDA VAN KEYMEULEN

  Een president met die lijdt aan dementia is het gevaarlijkste wat er is. Hij zou nog kunnen op de rode knop drukken en nadien beweren [als hij het dan nog kan], dat hij het niet was.

 • Anita Billen

  En zoiets is president.

 • Marie Vanakker

  Hij zit al op record hoogte voor vertelde leugens . Meer dan 14000 , dus eentje meer of minder zal het niet maken . Als hij zegt "ik ken die man niet" of "daar weet ik niks van " mag je zeker zijn dat de waarheid het tegenovergestelde is .