"Ik heb gebruikgemaakt van het recht om mijn vrouw te doden"

(archiefbeeld)
EPA (archiefbeeld)
Een vluchteling staat in de Duitse stad Regensburg terecht wegens de moord op zijn vrouw. Het was zijn recht om zijn echtgenote te doden, vertelde de Irakees aan de politie. Hij begrijpt niet dat hij daarvoor in de gevangenis zit.

Uit jaloezie heeft hij zijn vrouw gewurgd. Maar tijdens de zitting gisteren in de rechtbank van Regensburg gaf Jumaah K. geen verdere informatie prijs over zijn daad.

Luidens de aanklacht was de asielzoeker ervan overtuigd dat zijn 26-jarige echtgenote en moeder van zijn drie kinderen een verhouding had met een andere man. Eind november wurgde hij haar in de slaapkamer van hun huis in Laaber.

Na de moord ging hij met zijn driejarige dochter naar het politiebureau en gaf zich aan. Wat later ontdekten agenten het lijk van de vrouw. Tijdens zijn ondervraging zei de toen 31-jarige Jumaah K. dat hij gebruikgemaakt had van het recht om zijn echtgenote te doden. Waarom hij in de cel moest, heeft hij nooit begrepen.

De vluchtelingenfamilie met drie kinderen tussen 3 en 8 jaar oud was sinds september vorig jaar ondergebracht in Laaber. Op 16 november bracht de Irakees zijn vrouw om. De kinderen waren op dat moment in het huis aanwezig. Of ze de moord op hun moeder hebben gezien, is onduidelijk.

Het proces gaat morgen verder. Het oordeel wordt op 22 juli verwacht.