"Ik ga het doen zoals in Berlijn": politie pakt Bosniër op die aanslag op kerstmarkt plande

REUTERS
In de Oostenrijkse stad Graz is afgelopen weekend een Bosniër gearresteerd die vermoedelijk een aanslag op de kerstmarkt had gepland. De verdachte zou een radicale islamist zijn die met een voertuig wilde inrijden op de massa. Of er medeplichtigen zijn, is vooralsnog onduidelijk. Dat melden Oostenrijkse media.

Volgens informatie van de Oostenrijkse krant 'Die Krone' gaat het om een 25-jarige man die in een daklozenopvang in Graz woont. De politie kwam de Bosniër op het spoor nadat acht getuigen belastende verklaringen over hem hadden afgelegd. 

De man keek herhaaldelijk naar video's van aanslagen waarbij een voertuig als moordwapen werd gebruikt en kondigde aan: "Ik ga het doen zoals in Berlijn."

Aan medewerkers van de daklozenopvang had hij al enkele keren meer uitleg gevraagd over het huren van een voertuig. Daarom wordt aangenomen dat de Bosniër, net zoals bij de terreuraanslag in de Duitse hoofdstad een jaar geleden, van plan was om op de kerstmarkt zo veel mogelijk mensen omver te rijden.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Steve Van der Vekens

  Stouterik. 5maanden extra enkelband!

 • johny daneels

  onze toekomst is verzekerd,dank u blinde goedmenschen, eurofielen en andere blinde zakkenvullers

 • willy vercruyssen

  laat nog meer van dit uitschot binnen of anders zal het de bevolking zijn die recht gaat spreken

 • Conny Van den Bosch

  Van deze domoor kan je echt zeggen dat ie "verdwaasd" is. Diegenen die hun plannen in alle stilte voorbereiden zijn geen gestoorden maar wel degelijk terroristen en daar zijn er nog heel veel van in Europa. De vraag is niet of er een burgeroorlog komt maar wel wanneer en wie nadien zal heersen over ons continent.

 • Jos driesen

  Arme westerlingen... arm Europa... we blijven allemaal maar achter ons computerschermpje zitten, kijken en afwachten