"Ik ben geen held, mijn dochters zijn de helden": vader heeft spijt van aanval op turnarts Larry Nassar

Randall Margraves met zijn drie dochters Lauren, Madison en Morgan
AP Randall Margraves met zijn drie dochters Lauren, Madison en Morgan
De vader die in de rechtszaal de voormalige teamarts van de Amerikaanse turnsters Larry Nassar probeerde aan te vallen heeft zich daarvoor geëxcuseerd. Randall Margraves, van wie twee van de drie dochters eerder op de dag getuigden, zei uren na het incident dat hij "berouw" heeft en dat hij zich "gegeneerd" voelt.

"Ik ben geen held. Mijn dochters zijn de echte helden", zei Margraves die naar eigen zeggen zijn kalmte verloor toen hij Nassar zijn hoofd zag schudden bij het horen van verklaringen van de slachtoffers. "Ik leverde onbedoeld mijn drie dochters aan de duivel. Nu moet ik leven met het feit dat ik mijn dochters niet heb kunnen beschermen", voegde de vader eraan toe.

In de rechtszaal viel Margraves de voormalige arts aan nadat de rechter zijn verzoek had afgewezen om hem vijf minuten alleen met Nassar te laten. Hij werd door bewakers overmeesterd.

Nassar moest zich verantwoorden voor seksueel misbruik tijdens zijn werk bij een turnclub in Dimondale. Eerder onthulden meer dan 150 turnsters, onder wie viervoudig olympisch kampioene Simone Biles, misbruikt te zijn door Nassar. Daarvoor kreeg hij een celstraf van 175 jaar.

Photo News
Photo News
Photo News6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jan spyckerelle

  een meer dan aanvaarbare reactie , daarvoor hoeft U zich niet te excuseren

 • ivan chtuka

  Spijt om niet gestraft te worden .Die man had volkomen gelijk .Stomme politie ,die hem te snel tegen hielden ,anders had hij 'ns ferm op z'n bakkes kunnen kloppen !

 • Peter Post

  Deze man moet zich niet schamen, het is een normale menselijke reactie. Het is de dader die zich moet schamen, die is het leven niet waard.

 • Lut Duprez

  Hij moet zich niet generen. Die anders moest in de grond zakken van schaamte.

 • maarten impens

  Had juist hetzelfde gedaan!!