"Hoe pleeg je de perfecte moord?": googelende moeder (23) staat terecht voor moord op haar twee kinderen

Stephany LaFountain
AP Stephany LaFountain
De 23-jarige Amerikaanse Stephany LaFountain uit Fairbanks in de Amerikaanse staat Alaska staat terecht voor de moord op haar twee kinderen. De plotse dood van haar tweede kindje in 2017 maakte het gelijkaardige overlijden van het eerste kindje in 2015 verdacht. Mede dankzij de zoekgeschiedenis ontdekten de speurders dat er kwaad opzet in het spel was. 

Op 20 november 2017 belde Stephany LaFountain de hulpdiensten vanuit haar woonplaats, de militaire basis van Fairbanks in de Amerikaanse staat Alaska waar haar man gestationeerd was. Haar kindje van 13 maanden oud had ademhalingsproblemen. Ze belde in paniek haar schoonfamilie op, vertelde hen dat ze het kind had proberen beademen en lichtte ook haar man in, die op verplaatsing was en in allerijl huiswaarts keerde. Het kindje werd met een helikopter naar een ziekenhuis overgevlogen waar het vier dagen later overleed. 

Uit de autopsie bleek dat het peutertje, wiens naam niet werd bekendgemaakt, kerngezond was: geen ziektes, geen verwondingen, geen genetische afwijkingen. Het stierf aan een zuurstoftekort. In het onderzoek dat daarop werd geopend stuitte de politie op een verdacht feit: het was niet de eerste keer dat LaFountain een kindje was verloren in gelijkaardige omstandigheden. 

Op 15 september 2015 overleed LaFountains eerste kind uit een andere relatie. Het vier maanden oude baby'tje kreeg eveneens "ademhalingsproblemen" en de schoonfamilie werd op dezelfde manier op de hoogte gebracht. De doodsoorzaak bleef onbekend maar het lichaam vertoonde tekenen van verstikking. 

Het onderzoek leverde genoeg bewijzen op om LaFountain, die sinds februari van haar man gescheiden is, op 30 augustus te arresteren voor de moord op haar twee kinderen. Onder meer haar zoekgeschiedenis brachten haar kwade intenties aan het licht. Een uur voor LaFountain de hulpdiensten belde bij de moord in 2017 googelde ze op de termen: "manieren om te stikken", "hoe pleeg je de perfecte moord",  "iemand vermoorden zonder te worden gepakt in 16 stappen" en "verdrinken en forensisch onderzoek". 

LaFountain wacht in voorhechtenis haar proces af. Ze riskeert een gevangenisstraf van 99 jaar. 
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tom Van Calster

  @Romy Verhove, bedankt . Lang geleden dat ik zo hard heb gelachen. Hilarisch .

 • Chris Cools

  Wacht even, ze had het al eens gedaan, was er mee weggekomen en dan gaat ze voor de tweede moord even googelen wat ze moet doen? Wat een zever is me dit verhaal, het concept van de eerste keer was niet goed meer of wat? Ik geloof er niks van zoals dat hier staat neergepend, precies een verhaal uit de Blik overgenomen.

 • Charlotte De greef

  Hierdoor vraag ik me af hoe grondig zo'n forensisch onderzoek gebeurt: als ze haar tweede kind niet had vermoord, was de eerste moord nooit uitgekomen. Hoeveel moordenaars zouden onbetrapt rondlopen?

 • romy verhove

  Hierbij is Google medeverantwoordelijk! !!

 • romy verhove

  Dus...Google mede verantwoordelijk stellen !