“Hij verlangde om iemand te zien sterven”: vrouw overleeft duw op treinsporen niet, dader opgenomen in psychiatrie

Na het drama vond een grondig onderzoek plaats.
Guido Schulmann/tv-niederrhein Na het drama vond een grondig onderzoek plaats.
De 28-jarige man die in Duitsland een vrouw op de treinsporen duwde, moet voor onbepaalde duur naar een psychiatrische instelling. Dat besliste een rechtbank in Duisburg.

De feiten vonden plaats in juli vorig jaar, in het station van de stad Voerde. Het 34-jarige slachtoffer was onmiddellijk dood nadat ze geraakt werd door de trein.

Volgens de aanklacht had de vrouw de duw niet zien aankomen. De beschuldigde, die negen kinderen heeft, zou gehandeld hebben uit een verlangen om iemand te zien sterven. De rechters waren voorstander van een veroordeling voor moord, maar wilden de man niet naar de gevangenis sturen omdat hij zware mentale problemen heeft. 

De moord op de 34-jarige vrouw leek een willekeurige gewelddaad en choqueerde Duitsland. Minder dan twee weken na de aanval werd ook een achtjarige jongen gedood, toen een man hem samen met zijn moeder voor een aankomende trein duwde in het station van Frankfurt.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jo DIERICKX

  Voila...het zothuis in, maar de familie van het slachtoffer blijft wel achter met hun verdriet en gemis!

 • ANN LIMBOS

  En plots hebben ze allemaal psychische problemen. Ne moordenaar.... Niets minder.

 • Leopold Vanhoof

  Je verbaast je alle dagen over het feit hoeveel gekken er los lopen.

 • Guy Van Severen

  Man man man....met wat crapuul zitten wij toch opgescheept !!!!

 • Danny Govaerts

  Opsluiten en sleutel weg gooien.