“Het was net scène uit film”: bestuurder strooit per ongeluk 30.000 dollar uit over snelweg en nu wil hij geld terug

Shutterstock
Een Amerikaanse man die vorige week 30.000 dollar – ongeveer 26.760 euro – kwijtraakte op een snelweg in Michigan, wil zijn geld terug. De bankbiljetten zaten in een doos die van zijn wagen viel en werden gretig opgeraapt door andere weggebruikers. Bij een zoekactie van de politie werd nog amper 2.470 dollar – zo’n 2.205 euro – gerecupereerd en nu is er een oproep gelanceerd aan de ‘eerlijke vinders’ om het geld terug te bezorgen.

Het incident gebeurde vorige week donderdagavond op de US 31. Volgens een verslag van de politie van Grand Haven op Facebook vertelde de onfortuinlijke bestuurder aan de autoriteiten dat hij de 30.000 euro cash in een kartonnen doos had gestopt en dat hij die “per ongeluk” achteraan op zijn truck had laten staan. Terwijl hij reed, viel de doos op de snelweg en begon het opeens bankbiljetten te regenen.

Remmen

Brian Kamstra zag het gebeuren en getuigde bij tv-zender WXMI over hoe mensen hun remmen dichtgooiden en zelfs hun smartphones lieten vallen terwijl ze wanhopig probeerden om zo veel mogelijk geld bij elkaar te scharrelen. Zelf raapte hij in een halve minuut tijd 370 dollar – zo’n 330 euro – op. “Het was net een scène uit een film”, zegt hij. “Ik heb het geld natuurlijk teruggegeven. Het is niet van mij, maar van de man die het kwijtgeraakt is.”


De politie sloot een deel van de weg af en samen met enkele getuigen probeerde ze zo veel mogelijk van het geld te verzamelen. In totaal konden ze nog 2.470 dollar vinden. (lees hieronder verder)

De politie roept nu ‘eerlijke vinders’ op om het geld terug te geven, met de belofte dat ze niet vervolgd zullen worden. De autoriteiten drukken er ook op dat al het geld intussen verzameld is en vraagt schattenzoekers om niet op de snelweg te stoppen of op rijstroken te gaan lopen om toch nog iets te proberen vinden.

Eerlijkheid

Wie dacht dat niemand zich zou melden, is mis. Intussen zijn al drie mensen geld komen afgeven. Twee jongens uit Grand Haven leverden 630 dollar in en een vrouw uit West Olive bracht 3.880 dollar binnen. “Bedankt voor jullie eerlijkheid”, klonk het bij de politie. “De eigenaar van het geld zal jullie dankbaar zijn.” De politie hoopt dat anderen het goede voorbeeld zullen volgen.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • joan edi

  Eerlijk duurt steeds het langst, dat verloren geld is iemands eigendom, vergeetachtig of niet !

 • Liam Deburghgraeve

  Met eerlijkheid ben je niks. Als je morgen hopen geld zou vinden kun je dat best ook houden.

 • Jack Dereder

  Zoveel dieven in ons land zo te lezen. Crapuleus gewoon.

 • Marianne Vanwynsberghe

  belachelijk. wie rijd er nu met zoveel geld in zijn auto en hij verstrooid was dat de doos nog op de wagen stond. welke ezel moet je daar voor zijn. ik ging ook gegrabbeld hebben hoor. is omdat hij geld genoeg heeft. hij zal het niet missen

 • Ludo Wouters

  Wanneer je 30.000 dollar in een kartonnen doos steek en die dan vergeet om van je wagen te nemen, dan kun je die 30.000 dollar missen. Ik zou zoveel geld nooit uit het oog verliezen en zeker niet in een doos op de wagen zetten.