"Het kon een nieuw Maddie McCann-verhaal geweest zijn": Britten opgepakt nadat ze kinderen achterlaten in hotel om zich lam te drinken op Mallorca

Het strand van Palma.
shutterstock Het strand van Palma.
Op Mallorca zijn twee Britten opgepakt nadat ze hun twee kinderen herhaaldelijk achterlieten in hun hotel om zich te gaan bezatten. Vier andere gezinnen bekommerden zich twee dagen lang over de twee meisjes van elf en vier.

De meisjes, hun moeder en hun stiefvader waren met vakantie in hotel Club Palma Bay in Playa de Palma. De ouders brachten hun dagen door aan de bars binnen en buiten het hotel, waar ze zich helemaal lazarus zopen.

"We brachten de week door met twee kleine meisjes van vier en elf, voornamelijk omdat hun ouders altijd dronken waren", schrijft toeriste Dolly 'Kate' Lees op Facebook. En ze was niet de enige toeriste die zich om de kinderen ontfermde. "Op een avond zagen we ze weer op hun eentje en toen we de moeder vonden, was ze compleet laveloos", vertelt toeriste Amanda Wignall (37) aan MailOnline. "Ze was zo zat dat ze haar hoofd niet meer kon optillen om ons aan te spreken, laat staan een zin aan elkaar te breien."

Volgens Wignall gaf het oudste kind aan dat het niet de eerste keer was dat zij en haar zusje alleen werden gelaten op vakantie. "Al wat dat kleine meisje deed, was op haar kleine zusje passen. Zonder haar zou geen van hen iets hebben gegeten."

Palma Bay Club resort
Palma Bay Club resort Palma Bay Club resort

Aanval

De politie van Mallorca stelt dat het gezin op dinsdag was aangekomen en dat securitymedewerkers van het hotel de ouders hadden verwittigd dat ze hun kinderen niet mochten achterlaten. De ouders overtuigden dan maar een ander Brits koppel - dat ze niet kenden - op de kinderen te passen. "Ze kwamen dan compleet dronken terug," luidt het.

Dat gebeurde ook in de vroege uurtjes van donderdag. "De moeder viel zonder enige reden de vrouw aan die op haar kinderen had gepast. Securitymedewerkers kwamen tussenbeide en verwittigden de politie. Agenten pakten het koppel op en stelden vast dat de toeriste die op de kinderen paste, ook onder invloed van alcohol was."

Wignall vertelt dat hotelmedewerkers haar bij haar vertrek eergisteren vertelden dat de kinderen onder de hoede van het hotel werden geplaatst, omdat de ouders waren opgepakt en het andere koppel ook te dronken was om op hen te passen.

Palma Bay Club resort
Palma Bay Club resort Palma Bay Club resort

Maddie McCann

Wignall zegt nog dat ze "niet kan stoppen met denken aan hun kleine gezichtjes" sinds ze naar huis vloog eergisteren. "Toen ik het hotel verliet om naar de luchthaven te gaan, kon ik niet stoppen met huilen. Ik kan gewoon in tranen uitbarsten met de gedachte hoe ik wegging van die kinderen, wetende dat iedereen hen kon meegenomen hebben."

Ze verwijst naar de driejarige Madeleine 'Maddie' McCann, die spoorloos is sinds ze in mei 2007 verdween toen ze even alleen werd gelaten in een kamer van een resort in Portugal. "Het kon een nieuw Maddie McCann-verhaal geweest zijn, ze wisten niet in hoeveel gevaar ze verkeerden", aldus Wignall.

Een foto van de vermiste Maddie Mccann.
epa Een foto van de vermiste Maddie Mccann.

Onderzoek

De moeder en de meisjes mochten ondertussen weer naar huis vliegen, maar de man zit nog in de cel. In de woonplaats van het gezin in Schotland gaat de Kinderbescherming de zaak onderzoeken. Wignall zegt dat ze contact heeft opgenomen met de vader om er zeker van te zijn dat de meisjes veilig terug thuis zijn. De man zou het hoederecht proberen te verkrijgen, en Lees zegt dat het oudste meisje hem vanop Mallorca nog probeerde te bellen.

"Deze ochtend moest ik toekijken hoe die twee prachtige meisjes werden meegenomen door Spaanse sociale diensten en naar een Spaanse kinderopvang werden gebracht, omdat mama en papa opgepakt werden en in de cel zitten in Palma", schrijft Lees nog. "Nooit eerder was ik getuige van zo'n verschrikkelijk walgelijke opvoeding en zag ik zo'n vrees op twee kleine gezichtjes."

Palma Bay Club resort
Palma Bay Club resort Palma Bay Club resort

Walgelijk

Wignall vindt het gedrag van de ouders "echt walgelijk". "Ze verdienen het niet kinderen te hebben, laat staan ze mee naar het buitenland te nemen." En Lees besluit met een heldere raad. "Ouders, als je op vakantie wil in het buitenland om je lam te drinken, laat dan je kinderen thuis."

Dolly 'Kate' Lees zette dit bericht op Facebook.
rv Dolly 'Kate' Lees zette dit bericht op Facebook.38 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lindsey Schockaert

  Wij hebben ook in dat hotel gelogeerd in Mallorca. Het marginaalste van het marginaalste. Veeeeel zatte mensen, veel (nacht)lawaai -overal, kakkerlakken in de badkamer, vuil en smerig. Op een nacht ging onze deur (die normaal beveiligd was met zo'n kaart) zomaar open en stond er iemand midden in onze kamer! Hebben weet van andere hotelgasten waar ingebroken werd in hun kamer. NOOIT MEER!!!!

 • Hugo Huybrechts

  Alcoholische debielen zijn er overal, van elk land. Ik zie geen reden om hiervoor alle Engelsen/Britten over dezelfde kam te scheren. Hopelijk krijgen die vader hoederecht en die kindjes een normaal thuis.

 • gustaaf carpels

  Jan van renesse Bourgondiers zij genieten Van lekker eten en eventueele dranken. Zatlappen die hun kinderen achterlaten bij wildvreemden in hotels zijn geen Bourgondiers Maar criminelen

 • Sobek Wessels

  Het enige wat deze planeet nog kan redden is een volledig steriele Mensheid !

 • Jeff Smulders

  Deze kinderen verstaan geen Spaans, er behoort iemand van het Engelse consulaat deze kinderen op te halen en te zorgen dat ze bij de wettelijke vader terecht komen in Engeland. Die moeder is het niet waart om kinderen te verzorgen. En uiteraard alle kosten die hieruit voortvloeien op de ouders verhalen, wel zorgen dat de kinderen hierdoor niet tekort wordt gedaan.