“Het gemis vermindert nooit”: vader doet nieuwe oproep 18 jaar na mysterieuze verdwijning dochter

Phil Kerton weet 18 jaar na de verdwijning van zijn dochter Louise nog altijd niet wat er met haar gebeurde.
Facebook/RV Phil Kerton weet 18 jaar na de verdwijning van zijn dochter Louise nog altijd niet wat er met haar gebeurde.
De vader van een studente die 18 jaar geleden van de aardbol verdween, heeft een nieuwe oproep gelanceerd in de hoop zijn dochter terug te vinden. De Britse Louise Kerton (toen 24) zou na een vakantie in Duitsland op 30 juli 2001 door de moeder van haar verloofde afgezet zijn aan het station van Aken, vlakbij de Belgische grens. Daar zou ze de trein nemen naar Oostende, om vervolgens met de ferry naar Dover te varen. Maar daar kwam ze nooit aan.

18 jaar later weet haar vader Phil (74) nog altijd niet wat er met zijn dochter gebeurd is en daarom doet hij nu een nieuwe oproep. Daarbij gaf hij ook een reeks foto’s van zijn dochter vrij, die nooit eerder gepubliceerd werden. Hij gaat er intussen wel vanuit dat ze niet meer leeft.

Verpleegster

Louise – uit Broadstairs, Kent – studeerde voor verpleegster en was met vakantie in Duitsland, waar een deel van de familie van haar verloofde Peter Simon woonde. Ze verbleven er bij zijn moeder Ramana in Strassfeld, vlakbij Bonn. De vakantie was in mineur ingezet, want Louise was niet geslaagd voor het laatste jaar van haar opleiding. In Duitsland wilde ze haar gedachten verzetten.


De laatste brief die haar ouders van haar kregen was gedateerd op 20 juli 2001. Daarin stond dat het “heel mooi” was in Duitsland, “met alle bomen en bloemen”. Ze verwees ook naar haar opleiding: “Ik hou alle opties open en ik ben er zeker van dat alles uiteindelijk goed zal komen”, klonk het. (lees hieronder verder)

Haar verloofde – een maatschappelijk werker – keerde twee dagen voor Louise terug naar huis in Engeland. Aan de speurders verklaarde hij later dat het koppel een levering verwachtte voor het appartement dat ze aan het renoveren waren. Toen hij Louise enkele dagen later ging opwachten in Dover, stapte ze niet van de ferry. Ze bleek verdwenen te zijn.

Er startte een internationaal onderzoek en ook de Belgische politie verspreidde in december 2002 een opsporingsbericht. Dat staat nog altijd online. “Haar toekomstige schoonmoeder heeft haar op 30.07.01 naar de Aachener Hauptbahnhof gebracht. Niemand heeft Louise Kerton op de trein naar Oostende (vertrek 12.04 uur, spoor 8) zien stappen. Sindsdien is de vrouw spoorloos”, klinkt het. (lees hieronder verder)

Het opsporingsbericht van Louise Kerton.
RV Het opsporingsbericht van Louise Kerton.

Vader Phil huurde eind 2001 ook een privédetective in: Bob Moffat, een voormalig inspecteur van de dienst moordzaken bij de Londense politie. De zaak liet de man de afgelopen 18 jaar naar eigen zeggen nooit los. Volgens hem moeten er verscheidene pistes opnieuw onderzocht worden. “Ik ben er zeker van dat Louise dood is”, vertelt hij in verscheidene Britse media. “Maar het zou een doorbraak zijn als we te weten konden komen wat er precies is gebeurd.”

Hij reisde eind 2001 samen met een collega naar Duitsland om de laatste dagen van Louise te reconstrueren en stootte daar op een reeks eigenaardigheden. In Strassfeld bleek bijna niemand Louise ooit gezien te hebben, ondanks het feit dat ze aan vrienden had verteld dat ze benieuwd was naar de plaatselijke bezienswaardigheden. En de familie van haar verloofde wilde niet meewerken met het onderzoek van de detective. Ze wilde zelfs de deur niet open doen.

Beveiligingscamera’s

Er bleken ook geen beelden van beveiligingscamera’s te zijn waarop te zien was hoe Louise door haar schoonmoeder was afgezet aan het station in Aken. Zelf verklaarde de vrouw dat ze gewoon niet tot op de parking was gereden. (lees hieronder verder)

En dan waren er nog mogelijke getuigen of betrokkenen die nooit waren ondervraagd, aldus Moffat. Zoals de vrouw met een beperking die bij de familie Simons inwoonde. En de oudere broer van Peter Simon – Michael – die in Groot-Brittannië naast het koppel woonde en tijdens de bewuste zomer ook in Duitsland was. Hij leed nochtans aan schizofrenie en was 8 jaar eerder vrijgesproken voor de moord op een vrouw in Kent. Die was omgebracht met een champagnefles.

Verloofde Peter Simon bleek volgens verscheidene verklaringen ook naar het ouderlijke huis van Louise gebeld te hebben toen hij haar niet kon vinden in Dover en in een verwarde conversatie aan haar zus verteld te hebben dat Louise een slecht karakter had en dat ze vreemd was gegaan.

Onderzoek

De Duitse politie sloot het onderzoek enkele jaren geleden af omdat ze er naar eigen zeggen niet in slaagde om te bewijzen dat er sprake was van een misdrijf. En ook de politie van Kent verklaarde dat ze alles had gedaan wat ze kon, maar zonder resultaat. (lees hieronder verder)

RV

De vader van de jonge vrouw wil echter nog altijd antwoorden. Zijn enige hoop is dat het lichaam van zijn dochter ooit gevonden wordt. “We missen haar nog altijd, zelfs vandaag nog. Dat vermindert nooit”, vertelt hij. “Het enige wat we willen, is weten wat er precies met haar gebeurd is. We hopen nog altijd te weten te komen waar ze is. We leven op hoop dat die dag ooit komt.”

Zijn vrouw zal het niet meer meemaken. Zij stierf in 2010 aan maagkanker. Ze was 64.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Elisa deJong

    Verschrikkelijk, maar als je niets te verbergen hebt, doe je de deur wijd open en verleen je alle medewerking.. De woorden vd vriend ook wat vreemd... Onvoorstelbaar, dat professionals die ingehuurd zijn dst niet bedacht hebben...