'Herrezen' kanovaarder geeft bedrog toe

Een jarenlang doodgewaande Brit heeft bij de opening van zijn proces voor een rechtbank in Leeds verzekeringsfraude bekend. De 57-jarige John Darwin stapte op 1 december een Londense politiepost binnen en noemde zich tegen de verbaasde agenten een vermist persoon die zich niets kon herinneren.

Kano
De lijkschouwer had hem al dood verklaard nadat hij in maart 2002 niet ver van zijn geboorteplaats Hartlepool zou zijn verdronken tijdens een kanovaart op de Noordzee. De kano was leeg aangespoeld, terwijl er van Darwin geen spoor was gevonden. Het bleek uiteindelijk dat de vroegere leraar en gevangenisofficier naast zijn vrouw woonde in een kamer die via een valluik verbinding had tot hun woning en dat hij zich wegmoffelde toen er bezoek was.

Levensverzekering
De man moet zich nu voor de rechtbank in Leeds verantwoorden voor ongeoorloofd incasseren van geld, in het bijzonder via de levensverzekering. Darwin heeft bekend, in tegenstelling tot zijn vrouw Anne (55), die van medeplichtigheid is beschuldigd omdat zij 250.000 pond van de levensverzekering heeft opgestreken.
Zij zal vanaf juli apart terechtstaan. (dpa/sam)

John Darwin werd dood verklaard.
UNKNOWN John Darwin werd dood verklaard.
Zijn echtgenote blijft ontkennen.
UNKNOWN Zijn echtgenote blijft ontkennen.