‘Held van de dag’ brengt stapel bankbiljetten die uit geldautomaat steekt netjes naar de politie

Foto ter illustratie.
photo_news Foto ter illustratie.
Een man uit het Nederlandse Wageningen keek wel even raar op toen hij gisteren geld wilde afhalen aan de Stationsstraat in de stad. Uit de geldlade stak een flinke stapel bankbiljetten, die niet voor hem was bestemd.

Degene die vermoedelijk vóór hem dit geld had willen afhalen, was in geen velden of wegen meer te bekennen. De man besloot het geld uit de automaat te halen om vervolgens een bedrag van zijn eigen rekening te pinnen.

Hij hield de biljetten echter niet zelf, maar bracht het stapeltje naar de politie. Die was de man daar erg dankbaar voor en riep hem uit tot ‘held van de dag’.

De politie zoekt nog uit wat er gebeurd is. Als het geen storing blijkt te zijn, gaat de politie samen met de bank op zoek naar de rechtmatige eigenaar van het geld.

Om grappenmakers voor te zijn, laat de politie alvast weten dat het geen nut heeft om via Facebook te laten weten van wie het geld is. 

Politie Wageningen

Wageningen Stationsstraat Zojuist kwam een meneer aan het bureau met een behoorlijke hoeveelheid briefgeld. Hij wilde zelf geld pinnen bij de pinautomaat aan de Stationsstraat in Wageningen. Bij de...
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Guy Peeters

  Dat is nog eens goed nieuws.

 • ANDRE VAN DEUN

  Geld houden zou niet enkel oneerlijk zijn, maar ook zeer dom, want alles aan de automaat wordt gefilmd, dus ...................

 • Frank Joos

  Slimme mens, weet toch dat hij gefilmd is.

 • Filiep Lapeire

  Eerlijke man, maar een stapel briefgeld kan bijna niet anders zijn dan een fout van de automaat zelf of kan men in Nederland meer geld afhalen dan in België?? Hier kan je blijkbaar max. € 600 afhalen per dag, dat zouden dan 12 briefjes van € 50 zijn en kan je nog moeilijk spreken over een stapel briefjes.

 • etienne bies

  Wat vroeger gewoon een burgerplicht was is nu een "held van de dag". Misschien was een opvoeding gebaseerd op godsdienst nog niet zo slecht. Als je het geld niet terug bezorgt beland je in de hel.......